Rikkaiden asema Raamatun mukaan (Luuk. 18:18-30)

Kysymys: Jeesus sanoi (Luukkaan evankeliumi 18:18-30) että kamelin on helpompi kulkea neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan. Kun tämä pidetään mielessä, ovatko esimerkiksi piispat tai muut rikkaat uskovaiset Jeesuksen mukaan evänneet oman paikkansa taivaassa ahneudellaan?

Vastaus

Vastaus kysymykseesi löytyy edellisestä jakeesta 18:24. Sen avulla huomaamme, että Jeesus ei niinkään puhunut rahasta saati sitten palkasta. Hän puhui paljon omistamisesta. Kyse on siis siitä, mitä me teemme sillä, mitä meillä on. Hyvällä vuositulolla tai runsaalla omaisuudella voi elää täysin itsekkäästi tai sitten tehdä sillä hyvää. Paavali nosti aikoinaan Makedonian kristityt esikuvaksi omastaan antamisesta. Se, jolla on yllin kyllin, voi lievittää toisten puutetta (2. Kor. 8:1-15). Ukrainan sota on osoittanut, että monet suomalaiset ovat tilaisuuden tullen valmiita auttamaan antamalla omastaan.

Kirjoittaja