Raamattu- ja rukouskuutiot

Raamattu- ja rukouskuutiot voivat rikastuttaa kaikenikäisten raamatunlukua ja rukouselämää. Ne on suunniteltu erityisesti kouluikäisten lasten ryhmiä ajatellen, mutta soveltuvat hyvin myös nuorille ja aikuisille. Kuutioita voi käyttää perheen kesken, raamatturyhmässä – ja yksinkin.

Kuutiot ovat Sveitsin Scripture Unionin tekemät ja Raamatunlukijain Liitto on kääntänyt niiden käyttöohjeet ja niistä kertovat englanninkieliset videot suomeksi (videoiden suomenkielisen tekstin saa päälle Tekstitykset-napista). Kuutioissa on vain kuvia ja niitä käytetään kuin noppaa.

Raamattukuutiot

Raamatun lukemiseen tarkoitettuja kuutioita on kaksi erilaista: Raamatunlukijan kuutio ja Raamatuntutkijan kuutio. Ryhmässä kukin voi heittää kuutiota vuorollaan, ja jokaisen heiton jälkeen keskustellaan ko. symbolin mukaisesta aiheesta.

Raamatunlukijan kuution symbolit ohjaavat keskustelemaan raamatunkohdan sanomasta, Raamatuntutkijan kuution avulla tehdään havaintoja luetusta raamatunkohdasta. Näitä kahta kuutiota voi myös käyttää yhtä aikaa ja miettiä luetusta raamatunkohdasta sekä sen sanomaa että tehdä havaintoja.

Rukouskuutiot

Myös yhdessä rukoilemiseen tarkoitettuja kuutioita on kaksi erilaista: Rukousaihekuutio ja Rukoustapakuutio. Kuutioiden käyttö monipuolistaa ja syventää rukoushetkiä.

Rukousaihekuution avulla keksitään erilaisia rukousaiheita. Sen symbolit pohjautuvat Isä meidän -rukouksen eri osiin.  Rukoustapakuutio ohjaa nimensä mukaisesti rukoilemaan monipuolisilla tavoilla. Myös näitä kuutioita voi käyttää yhtä aikaa.

Ohjeet

Raamatuntutkijan kuutio

Raamatunlukijan kuutio

Rukousaihekuutio

Rukoustapakuutio

Vinkki Isä meidän -rukouksen opettamiseen

Vinkkejä lasten kanssa rukoilemiseen

Alla olevista linkeistä voit ladata tulostettavat ohjeet:

Pikaohje (pdf)

Raamatuntutkijan kuutio (pdf)

Raamatunlukijan kuutio (pdf)

Rukousaihekuutio (pdf)

Rukoustapakuutio (pdf)

Vinkkejä lasten kanssa rukoilemiseen ja Isä meidän -rukouksen opettamiseen (pdf)

Tilaa

Tilaa Raamattu- ja rukouskuutiot tällä lomakkeella