NUA-videot

Tuoreita näkökulmia uskoon

NUA-videosarjat ovat nuorille suunnattuja tutkimusmatkoja kristinuskon perusteisiin ja taustoihin. Niiden opetus on mukaansatempaavaa ja huumorilla höystettyä mutta asioihin syvästi pureutuvaa. Sana ”nua” on irlannin murretta ja tarkoittaa uutta. Videosarjat tarjoavatkin uusia, tuoreita näkökulmia uskonelämän kysymyksiin.

NUA-videot ovat Irlannin Scripture Union -liikkeen tekemiä ja RLL on tekstittänyt ne suomeksi. Kummassakin videosarjassa on kahdeksan noin 15 minuutin pituista jaksoa. Videot saa käyttöönsä ilmaiseksi rekisteröitymällä. Linkki rekisteröitymiskaavakkeeseen löytyy alta.

NUA-videosarjoja on saatavilla kaksi:

NUA

Kohderyhmä: Nuoret ja nuoret aikuiset

Videosarjassa rohkaistaan kyselemään ja otetaan epäilykset todesta. Videoilla käsitellään vaikeitakin teemoja monipuolisten ja havainnollisten kuvausympäristöjen sekä animaatioiden avulla. Niitä voi käyttää esimerkiksi ryhmäkeskustelun pohjana tai opetustilanteissa.

Videosarjan traileri ja ensimmäinen jakso löytyvät Raamatunlukijain Liiton YouTube-kanavalta.

NUA-videoiden teemat:
1. Miten ja miksi tulimme tänne?
2. Jeesus: Faktaa vai fiktiota?
3. Mitä ajatella ylösnousemuksesta?
4. Millainen Jeesus todella oli?
5. Miksi pidän Jeesuksesta, mutta en aina kristityistä?
6. Miten voit sanoa Jumalaa hyväksi?
7. Onko kirkko aiheuttanut enemmän pahaa kuin hyvää?
8. Mitä tekemistä Jeesuksella on minun elämäni kanssa?

NUA ORIGINS

Kohderyhmä: Varhaisnuoret ja noin rippikouluikäiset nuoret.

Uudessa NUA-videosarjassa tutkitaan omaa identiteettiä, Jeesuksen tekojen ja kuoleman merkitys¬tä, rukousta, Raamattua, Pyhää Henkeä ja seurakuntaa. Videosarjan nimi NUA Origins nousee ajatuksesta etsiä elämän ja kristinuskon taustoja samaan tapaan kuin nuorten suosimissa elokuvissa käsitellään supersankareiden taustakertomuksia. Videoita voi käyttää esimerkiksi rippikoulun oppitunneilla tai varhaisnuorten kerhoissa ja leireillä opetus- tai keskustelumateriaalina.

Suomeksi tekstitetty NUA Origins -videosarja julkaistaan ennen kesää 2023. RLL:n nettisivuille ja facebook-tilille tulee ilmoitus, kun videot ovat valmiit ja rekisteröityminen niiden käyttäjäksi on mahdollista. Ne, jotka ovat rekisteröityneet edellisen NUA-sarjan käyttäjiksi, saavat sähköpostitse ilmoituksen uudesta videosarjasta.

NUA Origins -videoiden aiheet:
– Mestariteos: Luominen
– Arvokas: Joulu ja pääsiäinen
– Uusi alku: Jeesuksen ylösnousemus
– Yhteys: Rukous
– Kertomus: Raamattu
– Opas: Pyhä Henki
– Osallisuus: Seurakunta
– Matka: Usko

Rekisteröitymällä videot käyttöön

Täyttämällä kaavakkeen rekisteröidyt NUA:n käyttäjäksi. Keskimäärin muutaman päivän kuluttua rekisteröitymisestäsi saat sähköpostitse linkin ja salasanan

– NUA:n traileriin
– Kahdeksaan NUA-videoon
– NUA -ryhmäoppaaseen
– NUA Origins -traileriin
– Kahdeksaan NUA Origins -videoon
– NUA Origins -jakso-oppaaseen