LOISTAVA TILAISUUS

LOISTAVA TILAISUUS

Aloitamme Raamatun lukemisen aivan alusta 1.1.2022!

Jos olet ajatellut aloittaa Raamatun lukemista, mutta se on jostain syystä jäänyt taikka tyssähtänyt Vanhan testamentin sukuluetteloihin, niin tässä voisi olla sinulle ilo ja apu. Nyt on nimittäin loistava tilaisuus lähteä lukemaan Raamattua lukuopas Hetkisen matkassa.
Lue lisää
Kevään Ihme Voi Tulla Keskelle Kaamosta

Kevään ihme voi tulla keskelle kaamosta

Jumala sanoi: ”Tulkoon valo.” Ja valo tuli. Sanallaan hän loi myös veden ja maan, hedelmää tuottavat puut ja väriloistossaan ilakoivat kukkameret, laajan eläinkunnan sekä ihmisen. Kaiken Jumala loi tyhjästä pelkällä sanansa voimalla. Ja Jumalan luoma oli hyvää. Maailma ei tullut täyteen massatuotannon kopioita vaan täysin ainutlaatuisia ja omansa näköisiä yksilöitä ihan pienintä lumihiutaletta myöten.
Lue lisää
Tule Raamattulähettilääksi

Tule raamattulähettilääksi

Mistä suuri tuli on lähtöisin? Yhdestä pienestä kipinästä. Sen yhden kipinän sytyttäjänä voi olla kuka tahansa meistä. Niin on myös raamattutyössä; Jumalan sanan tuli voi roihahtaa ja lähteä tekemään työtään. Tarvitaan kuitenkin aluksi se kipinä. Voisitko sinä olla tuon Raamattu-kipinän sytyttäjä; raamattulähettiläs, joka rohkaisee Raamatun lukemiseen ja opettamiseen?  
Lue lisää

Malakian kirja

Heprean kielen sana ”malakia” tarkoittaa sanansaattajaa. Todennäköisesti Malakia ei olekaan kirjan kirjoittajan oma nimi, vaan hän esittelee itsensä vain sanansaattajaksi. Ainakaan Raamatussa ei esiinny ketään muuta, jonka nimi olisi Malakia. Malakia ei myöskään esittele sukuaan. Malakian kirjan ajoitukset ovat liikkuneet…

Lue lisää

Kymmenen käskyä ja taivaaseen pääsy

Kysymys: Olen kiinnostunut kristinuskosta, mutta olen miettinyt paljon esimerkiksi seuraavia kysymyksiä, kuten miksi Mooseksen kirjoissa on 613 käskyä, joista 365 on kieltoja sekä 248 käskyjä. Miksi kyseiset yleiset kymmenen käskyä ovat arvokkaampia kuin loput 603? Miksi juuri nämä käskyt on valittu kristinuskon peruspilariksi, vaikka ne eivät edes kuulu kristinuskon dogmiin? Miksi Raamattu toisaalta kehottaa tappamaan esimerkiksi kivittämällä, vaikka kuudes käsky yksiselitteisesti kieltää tappamisen? Ketä yllä mainittu käsky ei koske? Olen toteuttanut elämäni aikana ainakin seuraavat kuolemansynnit: ylpeys, ahneus, himo, kateus, ylensyönti, viha, ja laiskuus. Eli olen toteuttanut niistä kaikkia. Pääsenkö minä taivaaseen, jos olen ottanut Jeesuksen Kristuksen sydämeeni?
Lue lisää
Kesälomalla

Kesälomalla

Raamatunlukijain Liiton työntekijät ovat kesälomalla ja toimistomme & tilauspalvelumme on suljettuna 17.7.-1.8.2021. Vastaamme viesteihin ja käsittelemme tilauksia taas 2.8. alkavalla viikolla.
Siunattua ja virkistävää kesää!
Lue lisää

Obadjan kirja

Obadjan kirja on lyhin Vanhan testamentin kirjoista, vain yhden luvun mittainen. Obadjasta itsestään ei tiedetä muuta kuin nimi. Hän on yksi niistä harvoista Vanhan testamentin profeetoista, joiden suvusta ei kerrota mitään, edes isän nimeä ei mainita. Obadjan lisäksi tällaisia profeettoja ovat…

Lue lisää

Hoosean kirja

Hoosean kirja on Raamatussa ensimmäisenä ns. pienistä profeetoista eli lyhyistä profeettakirjoista. Profeetta Hoosea vaikutti pohjoisvaltakunnassa Israelissa noin 750–725 eKr. eikä luultavasti nähnyt enää Samarian tuhoa 722 eKr. Hoosean aikalaisia olivat Israelissa toiminut profeetta Aamos sekä etelävaltakunnassa Juudassa toimineet profeetat Jesaja…

Lue lisää