Kymmenen käskyä ja taivaaseen pääsy

Kysymys: Olen kiinnostunut kristinuskosta, mutta olen miettinyt paljon esimerkiksi seuraavia kysymyksiä, kuten miksi Mooseksen kirjoissa on 613 käskyä, joista 365 on kieltoja sekä 248 käskyjä. Miksi kyseiset yleiset kymmenen käskyä ovat arvokkaampia kuin loput 603? Miksi juuri nämä käskyt on valittu kristinuskon peruspilariksi, vaikka ne eivät edes kuulu kristinuskon dogmiin? Miksi Raamattu toisaalta kehottaa tappamaan esimerkiksi kivittämällä, vaikka kuudes käsky yksiselitteisesti kieltää tappamisen? Ketä yllä mainittu käsky ei koske? Olen toteuttanut elämäni aikana ainakin seuraavat kuolemansynnit: ylpeys, ahneus, himo, kateus, ylensyönti, viha, ja laiskuus. Eli olen toteuttanut niistä kaikkia. Pääsenkö minä taivaaseen, jos olen ottanut Jeesuksen Kristuksen sydämeeni?
Lue lisää
Kesälomalla

Kesälomalla

Raamatunlukijain Liiton työntekijät ovat kesälomalla ja toimistomme & tilauspalvelumme on suljettuna 17.7.-1.8.2021. Vastaamme viesteihin ja käsittelemme tilauksia taas 2.8. alkavalla viikolla.
Siunattua ja virkistävää kesää!
Lue lisää

Obadjan kirja

Obadjan kirja on lyhin Vanhan testamentin kirjoista, vain yhden luvun mittainen. Obadjasta itsestään ei tiedetä muuta kuin nimi. Hän on yksi niistä harvoista Vanhan testamentin profeetoista, joiden suvusta ei kerrota mitään, edes isän nimeä ei mainita. Obadjan lisäksi tällaisia profeettoja ovat…

Lue lisää

Hoosean kirja

Hoosean kirja on Raamatussa ensimmäisenä ns. pienistä profeetoista eli lyhyistä profeettakirjoista. Profeetta Hoosea vaikutti pohjoisvaltakunnassa Israelissa noin 750–725 eKr. eikä luultavasti nähnyt enää Samarian tuhoa 722 eKr. Hoosean aikalaisia olivat Israelissa toiminut profeetta Aamos sekä etelävaltakunnassa Juudassa toimineet profeetat Jesaja…

Lue lisää

Toinen aikakirja

Ensimmäinen ja toinen aikakirja ovat alun perin muodostaneet yhtenäisen kirjan. Siksi niiden johdantokin on suurelta osin yhteinen. Molempien aikakirjojen yhteisen johdannon voit lukea Ensimmäisen aikakirjan johdannosta. Toinen aikakirja jatkaa Salomon kuninkaaksi tulosta, johon Ensimmäinen aikakirja päättyi. Koska Daavid oli käynyt…

Lue lisää
Koko Suomi Tarvitsee Sanaa

Koko Suomi tarvitsee Sanaa


”Onko Jumala todella sanonut,” kysyi käärme aikoinaan naiselta.  Samaa epäilyä kuulemme edelleenkin – tosin merkittävästi vahvempana; käärme sentään tunnusti Jumalan olemassaolon. Tänään suomalaiset uskovat yhä vähenevässä määrin edes Jumalan olemassaoloon, saatikka Jumalan sanomisiin ja sanojen paikkansapitävyyteen. Mutta suomalaiset eivät välttämättä ole edes avanneet Raamattua ja tutkineet sitä itse, vaan perustavat ajatuksensa ”minusta tuntuu” tai ”olen kuullut ja siten vahvasti luullut” -perusteisiin.
Lue lisää

”Jo tänään” Jeesuksen kanssa paratiisissa?

Kysymys: Pahantekijä pyysi: "Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi". Jeesus vastasi: "Totisesti: jo tänään olet minun kanssani paratiisissa." (Luukas 23:42–43, 1992 käännös). Uskontunnustuksessa sanotaan, että Jeesus astui alas tuonelaan, nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin. Tässä koen ristiriidan. Onko käännös alkuperäisestä ollut aina näin?
Lue lisää

Dan. 12:11–13 tulkinta

Kysymys: Miten tämä Danielin kirjan kohta tulisi tulkita? Daniel 12:11–13 ”Ja siitä ajasta, jolloin jokapäiväinen uhri poistetaan ja hävityksen kauhistus asetetaan, on oleva tuhat kaksisataa yhdeksänkymmentä päivää. Autuas se, joka odottaa ja saavuttaa tuhat kolmesataa kolmekymmentä viisi päivää. Mutta sinä, mene, siksi kunnes loppu tulee; ja lepää, ja nouse osaasi päivien lopussa."
Lue lisää