VIIKON EVÄS 15.7.2019

VIIKON EVÄS 15.7.2019

Jumala, olen saanut sinulta kaiken, mitä minulla on, enkä halua olla ilman sinua. Siksi pyydän, että otat minut yhteyteesi ja annat minulle sanasi kautta sitä, mitä haluat antaa. En voi elää ilman sinua.
Lue lisää
VIIKON EVÄS 8.7.2019

VIIKON EVÄS 8.7.2019

Jumala, tee sanasi eläväksi minulle, niin etten vain lue vaan kannan hedelmää lukemani mukaan. Anna voimasi virrata minuun, niin että kasvan ja tulen kypsemmäksi opetuslapseksi.
Lue lisää
VIIKON EVÄS 1.7.2019

VIIKON EVÄS 1.7.2019

Jumala, minun toiveeni eivät ole sinun toiveitasi. Minun suunnitelmani eivät ole sinun suunnitelmiasi. Pyydän, että autat minua näkemään todellisuuden sellaisena, kuin se on. Muokkaa minua niin, että omat toiveeni ja suunnitelmani väistyvät sinun tahtosi tieltä.
Lue lisää

TOINEN KUNINKAIDEN KIRJA

Jakautuneen valtakunnan historiaa Kuninkaiden kirjat kuuluvat kiinteästi yhteen. Alun perin ne ovatkin muodostaneet yhden kokonaisuuden. Ensimmäisessä Kuninkaiden kirjassa kerrotaan, miten valtakunta kuningas Salomon jälkeen jakautui kahtia – pohjoisvaltakuntaan eli Israeliin ja etelävaltakuntaan eli Juudaan. Israelin ensimmäinen kuningas, Jerobeam, pystytti Beteliin…

Lue lisää

KIRJE EFESOLAISILLE

Efesolaiskirje on yksi Uuden testamentin syvälle luotaavimpia hengellisen elämän Kristus-perustuksen tutkisteluja. Erityisesti valottuu seurakunnan merkitys Jumalan pelastussuunnitelmassa. Efesoksen seurakunta oli Paavalin itsensä perustama, ja hän oli vaikuttanut kaupungissa noin kolme vuotta (Ap. t. 19–20). Pelkästään efesolaisille tarkoitetussa kirjeessä olisi varmaankin…

Lue lisää