Sakarja 6:8 pohjoinen maa

Kysymys: Minulle hän sanoi: ”Paina mieleesi ne hevoset, jotka lähtivät pohjoista kohti. Ne vievät minun henkeni pohjoiseen maahan, jotta se vaikuttaisi siellä.” (Sak. 6:8). Mihin lainaamani raamatunkohdan maininta pohjoinen maa viittaa? Jotkut hengelliset liikkeet ovat menneinä aikoina tulkinneet kohdan voivan tarkoittaa jopa Suomea. Eikös tämä ole kaukaa haettu tulkinta? Eikös tässä ole kyseessä jokin nykyinen Lähi-Idän maa?
Lue lisää
Jos Maito Ei Maistu, Mikä Lääkkeeksi?

Jos maito ei maistu, mikä lääkkeeksi?

Pastori tarjoaa pienelle lapselle tuttipullosta juotavaa. Se ei kelpaa. Ruokinta ei onnistu. Lapsi jää nälkäiseksi ja voi huonosti. Mikä on vikana? Pullossa ei ollutkaan Jumalan sanan väärentämätöntä maitoa vaan jotain maailman makuista.
Lue lisää

Miksi Jumala tappoi Ussan? (2. Sam. 6)

Kysymys: Kun luen Raamattua ja varsinkin Vanhaa testamenttia, välillä tulee sellainen ajatus, että onko Jumala joissakin kohdissa epäoikeudenmukainen? Tiedän, että näin ei ole, mutta silti varsinkin Ussan kuolema on jäänyt mieleeni. Kun liitonarkkua oltiin kuljettamassa, härät alkoivat vikuroida ja Ussa tarttui arkkuun tukeakseen sitä. Miksi Herra tappoi hänet?
Lue lisää

Taivas ja taivaat

Kysymys: Olen miettinyt Isä meidän -rukousta. Ensin siinä sanotaan ”Isä meidän, joka olet taivaissa” ja myöhemmin taivas on yksikkömuodossa, ”tapahtukoon Sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa”. Miksi taivas on ensin monikkomuodossa ja myöhemmin yksikkömuodossa? Onko tähän joku selitys?
Lue lisää