Kaikki on sallittua? (1. Kor.)

Kysymys: Mitä tarkoittavat jakeet 1. Kor. 6:12 ja 10:23?

Vastaus

Paavali kirjoitti paljon kristityn vapaudesta. Monet ymmärsivät sen kuitenkin väärin, ikään kuin kaikki olisi sallittua kristitylle.

Ensimmäisessä jakeessa Paavalin näkökulma kristityn vapauden rajaamisessa on se, mikä hyödyttää häntä itseään. Asiayhteys on otsikoitu sanoin ”Ruumis on Pyhän Hengen temppeli”. ”Herra on ruumiinkin valtias” ja siksi emme saa tehdä kehollamme, mitä haluamme.

Toisessa jakeessa kristityn vapautta rajoittaa muiden ihmisten huomioon ottaminen. Asiayhteys on otsikoitu sanoin ”Oma vapaus ja toisten paras”. ”Kenenkään ei pidä etsiä omaa etuaan vaan toisen parasta.”

Kannattaa siis aina lukea asiayhteys, jos joku raamatunkohta ei aukea. Usein jakeiden alaviitteet johdattavat kyselijää eteenpäin.

Kirjoittaja