Pitääkö kertoa Jeesuksesta toisille, jotta kelpaisi Jumalalle?

Kysymys: Ollakseni Jumalalle kelvollinen, täytyykö minun levittää Jeesuksen sanaa muillekin, vai riittääkö se, että itse uskon? Olen arka puhumaan uskon asioista muiden kanssa, varsinkin sellaisten, jotka eivät välttämättä ole uskovaisia. Etenkin, kun olen vasta pääsemässä kiinni omaan uskooni.

Vastaus

Kiitos tärkeästä kysymyksestä. Sinä riität ja kelpaat Jumalalle sellaisenaan Jeesuksen Kristuksen sovitustyön tähden. Pelastukseen emme voi omilla teoillamme vaikuttaa minkään vertaa. Vaikket koskaan puhuisi halaistua sanaa Jeesuksesta kenellekään, mutta sydämessäsi luotat Jeesuksen pelastustyöhön, sinä olet Jumalan lapsi. Sitä ei sinulta kukaan tai mikään voi ottaa pois.

Jeesus antoi seuraajilleen kyllä tehtävän kertoa myös muille siitä, mitä he olivat nähneet ja kuulleet, jotta muutkin saisivat löytää elävän yhteyden Jeesuksen kanssa. Siksi tarvitaan tietenkin niitä, jotka sanoillaan kertovat Jeesuksesta. Room. 10:14 ”Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista?”

Jumala ei odota meidän antavan hänelle sitä, mitä meillä ei ole, vaan sen mitä meillä on – siis myös oman arkuutemme ja ujoutemme. Arempikin kristitty voi ”julistaa”, mutta teoillaan: auttaen, kohdaten toisen ihmisen lämpimästi, rukoillen lähimmäisen puolesta. Lupauksensa mukaan Jeesus asuu sinun sydämessäsi, ja toinen ihminen voi nähdä sinussa häivähdyksen Jeesuksesta. Se on Pyhän Hengen työtä meissä ja meidän kauttamme. Kun kuljet näin, silmät auki kohdaten lähimmäisiäsi ja rukoillen Jumalan johdatusta, voit joskus yllättyä, kun keskustelun hengellisistä asioista avaakin tuo toinen, et sinä. Sinun ei tarvitse ponnistella sen suhteen, että näin tapahtuisi. Jos Jumala haluaa, niin tilanne avautuu.

Kirjoittaja