Pelastuiko koko Israel Jeesuksen tullessa?

Kysymys: Kysymys koskien jaetta Matt. 1:21. Siinä sanotaan: "Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä."

Onko jae ymmärrettävä niin, että kaikki Israelin kansaan kuuluvat/kuuluneet (kautta aikain) pelastuvat? Entä, jos tätä vertaa Room. 9:27:een? Mietin vaan, että jos vastaus kysymykseen on myönteinen, niin mikä on lähetystyön merkitys juutalaisten keskuudessa?

Vastaus

Raamattu ei missään opeta, että kaikki pelastuvat, eivät omaisuuskansankaan jäsenet. Kaikkia koskee evankeliumin kutsu ja kaikki on sovitettu. Joh. 3:16, 5:24–29 ym. ovat voimassa.

Israelilla on ainutlaatuinen asema, koska sen kautta meille on annettu Jumalan sana ja maailman Vapahtaja. Abrahamin siunaus 1. Moos. 12:ssa on keskeinen lupaus ja myös varoitus, ettemme kiroaisi Israelia.

Jo Jeesuksen toiminnan aikana monet juutalaiset hylkäsivät hänet. Juutalaisille ei kuitenkaan ole tarjolla muuta pelastusta kuin Jeesus, joka on tie ja totuus ja elämä. Lähetystyötä koskee edelleen se, mitä Jeesus antoi tehtäväksi Ap. t. 1:8:ssa. Viittaan myös selitysteokseeni Viesti vuorilta, Perussanoma 2010.

Kirjoittaja