Ovatko Raamatun ennustukset maailmantapahtumista toteutuneet?

Kysymys: Monet väittävät, että Raamatussa on tarkasti ennustettu viimeisen 2000 vuoden maailmantapahtumat varsin tarkasti. Onko teidän mielestänne asia näin ja jos on, kertokaa minulle edes yksi maailmantapahtuma, joka on
ennustettu Raamatussa ja missä kohtaa Raamattua se on ennustettu ja miten.

Vastaus

Merkittävin Raamatussa ennustettu tapahtuma on Messiaan tulo ja hänen elämäänsä ja kuolemaansa liittyvät vaiheet. Ennustukset toteutuivat Jeesuksen kohdalla. Ennustuksia on useissa kymmenissä eri Raamatun kohdissa. Yksi huomionarvoisimpia kohtia on Jes. 52:13–15; 53 eli ennustus Herran kärsivästä palvelijasta, jossa on kuvattu Jeesuksen kärsimystie ja hänen kuolemansa ristillä hätkähdyttävän tarkkaan. Myös Psalmi 22 sisältää yksityiskohtaista ennustusta samasta asiasta.

Muita Jeesukseen liittyneitä erityisen tarkkoja ennustuskohtia ovat mm. syntyminen Betlehemissä (Miika 5:2) ja hänen kavaltamisensa kolmestakymmenestä hopearahasta (Sak. 11:12).

Meidän sukupolvemme aikaan liittyvä merkittävä Raamatussa esitetyn ennustuksen toteutuminen on Israelin valtion syntyminen vuonna 1948, ja siihen liittyvä juutalaisten paluu kotimaahansa. Ennustuksia on useassa kohdin Raamattua, esim. Jes. 11:11–12, Jer. 31:8, Hes. 37:21–22, 38:8.

Kirjoittaja