Puhuiko Jeesus kielillä?

Kysymys: Evankeliumit kertovat, että Jeesus oli usein rukouksessa niin ihmisten kansa ollessa, mutta ennen kaikkea yksinäisyydessä. Pyhä Henki laskeutui kyyhkysen muodossa Jeesuksen päälle kasteen yhteydessä, mutta puhuiko Jeesus kielillä. En tarkoita nyt ymmärrettäviä kieliä kreikkaa tai aramea jne. Paavalin luettelossa kielillä puhuminen on armolahjaluettelossa. Tarvitsiko Jeesus kielillä puhumista?

Vastaus

Kielilläpuhuminen on armolahja, jonka Pyhä Henki antoi ensimmäisen kerran Hengen vuodatuksen yhteydessä helluntaina Jeesuksen omille. Se on tarkoitettu uskovan omaksi hengelliseksi rakennukseksi (1. Kor. 14:4,14) ja rukouskieleksi. Henki rukoilee meissä Jumalan tahdon mukaan (Room. 8:26-27).

Evankeliumeissa Jeesuksen kerrotaan rukoilleen paljon, mutta missään kohdassa ei kerrota, että Jeesus olisi rukoillut kielillä. Jeesus oli ihmiseksi tullut Jumala. Hänellä oli rikkumaton yhteys Isään. Hän puhui ja teki kaiken Isän tahdon mukaan (Joh. 14:10). Hänessä asui kaikki täyteys (Kol. 1:19) eikä hän tarvinnut armolahjaa rukoillakseen Jumalan tahdon mukaan.

Kirjoittaja