Jeesuksen johto

Kysymys: Hengellisessä laulussa sanotaan: "Lupasit johtaa mua kotihin asti, se onpi lupaus sun." Onko tuollainen lupaus Raamatussa? Laulun alku on "Lunastit huonon ja kalliiseen hintaan".

Vastaus

Kiitos kysymyksestä, joka koskettaa elämämme aivan keskeistä ydintä.

Mielestäni koko Raamattu, sekä lisäksi sen kuvaamien ihmisten, sukujen ja Israelin kansan ja kristillisen seurakunnan vaiheet osoittavat tuon Jumalan lupauksen olemassaolon ja toteutumisen.

Jumalan luomina ja lunastamina me olemme hänen lapsiaan. Taivaallinen Isä pitää meistä huolta. Tässä hän käyttää nimenomaan Poikaansa Jeesusta Kristusta, Pyhää Henkeä, pyhää Sanaansa ja monia veljiä ja sisaria.

Jumala kutsui Aabrahamin ja lähetti hänet vieraaseen maahan, jonka hän saisi kodikseen. Jumala kulki hänen ja jälkeläisten matkassa – aina Egyptiin ja sieltä vapautumiseen, sekä luvattuun maahan saakka. Samalla tämä kuvaa ihmisen hengellistäkin matkaa perille taivaan kotiin saakka.

Lukemattomissa Raamatun kertomuksissa tulee esille Jumalan ihmeellinen armo, joka auttaa, varjelee, armahtaa ja vie perille.

Tuttu Paimenpsalmi 23 kertoo nimenomaan tästä johdatuksesta, huolenpidosta ja perille viemisestä. Samalla se on hyvin realistinen kuvaus uskovan elämästä, johon sisältyy virvoittavia keidashetkiä mutta myös pimeitä laaksoja, vaaroja ja vihollisia.

Ennen kaikkea itse Vapahtaja Jeesus Kristus on luvannut viedä omansa taivaan kotiin. Esimerkiksi Johanneksen evankeliumin 14 luvun alussa Jeesus puhuu Isän kodista, jonne hän valmistaa meille sijan. Sitten hän tulee takaisin ja noutaa meidät luokseen. Kaiken lisäksi Jeesus vakuuttaa itse olevansa ”Tie ja Totuus ja Elämä”, joka johtaa Isän luokse.

Mielestäni etenkin tässä kohden tulee esille mainitsemasi laulun lupaus. Laulun sanat eivät ole suora, sanatarkka siteeraus mistään raamatunlauseesta, mutta sisällöllisesti se on täysin raamatullinen ja oikea.

Koko Raamattu julistaa Jumalan tahtoa viedä meidät perille taivaaseen. Omin voimin emme sinne koskaan pääse. Olemme täysin Jumalan varassa. Onneksemme Jumala lupaa pelastaa meidät Jeesuksessa Kristuksessa.

Kirjoittaja