Mitä on sydämen usko?

Kysymys: Mitä on "sydämen usko"? Onko se  sama kuin "usko Jeesukseen"?  Mitä on "sydämen usko" alkukielen Raamatussa?

Vastaus

Paavali viittaa sydämen uskoon Roomalaiskirjeessä: ”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan” (Room. 10:9–10).

Tämä kohta Raamatusta tuo esiin, että sydämen usko tarkoittaa todellista uskoa Jeesukseen. Ilmaisu on suoraan suomennettu alkukielestä eli kreikan kielestä. Kyse on uskosta siihen, että Jeesus on kuollut Golgatan ristillä minunkin syntieni tähden, sovittaen kaikki pahat tekoni. Isä Jumala herätti Jeesuksen kuolleista, sanoen näin aamenensa Poikansa sovitustyöhön, eli vahvistaen sen. Sydämen uskossa katson Jeesukseen omana Vapahtajani, saan elää anteeksiantamuksesta. Minkä koko sydämestäni uskon, sen myös suullani tunnustan.

”Sydämen usko” tarkoittaa siis ilmaisuna sellaista uskoa Jeesukseen, jonka olen sisäistänyt ja omaksunut. Kyse on uskosta, josta on tullut elämäni keskeinen sisältö ja voimavara. Suun tunnustus on sellaisen uskon luonnollinen seuraus.

Kirjoittaja