Mitä mieltä Raamattu on pyrkimyksistä pidentää ihmisikää?

Kysymys: Viime aikoina olen lukenut paljon tieteen halusta "parannella" ihmistä. Erityisesti esim. ikuinen/pidennetty elämä: ihminen voisi elää satoja, jopa tuhansia vuosia, ellei ihan olla kuolematon.

Mitä mieltä Raamattu on tästä? Onko se mahdollista, jos on, niin mitä sitten? Onko elämän pidentäminen väärin Raamatun näkökulmasta?

Olen myös lueskellut tieteen pyrkimyksistä parannella ihmistä esim. muisti-implanteilla tai muilla "lisäosilla". Antaako Raamattu näkökulmia tähän?

Vastaus

Kristillisen uskon ja tieteen saavutusten ei tarvitse olla toistensa vastakohtia. Huima on monien tieteenalojen kehitys nykypäivänä, niin kuin tuossa kysymyksessäsi pohdiskelet. On hyvä pyrkiä tekemään ero siinä, haluaako joku asettaa omat tieteelliset saavutuksensa uudeksi maailmankatsomukseksi ja näin pyrkii kieltämään Raamatun suuret perusilmoitukset: Jumala Luojana, ihmisen syntiinlankeemus ja pahuus, kuoleman todellisuus, koko Jumalan pelastussuunnitelma Jeesuksessa Kristuksessa, ylösnousemus ja iankaikkinen elämä, taivas ja helvetti.

Saamme Raamatun pohjalta olla kiitollisia kaikesta sellaisesta, joka edesauttaa Jumalan hyvän tahdon toteutumisen synnin tähden kärsivien ihmisten elämässä. Olennaista on siis havainnoida, haluaako ihmisen toiminta korostaa sitä, että me olemme vain ihmisiä ja Jumala Raamatun mukaan Kaikkivaltias.

Jo syntiinlankeemuskertomus paljastaa langenneen ihmisen luonteen. Jos tarjotaan jumalankaltaisuutta ja kuolemattomuutta, ihminen on valmis seuraamaan tällaista epäjumalaa. Siksi nykyisiin tieteen saavutuksiin sisältyy suuri houkutus unohtaa, että elämme syntiin langenneessa maailmassa, jonka pelastus on kiinni yksin Jumalan työstä Jeesuksessa Kristuksessa. Kaiken modernin ajattelun pinnallisuus paljastuu tieteen maailmassa myös silloin, kun ihminen pyrkii korottamaan itsensä Jumalaksi.

Moni huipputiedemies on myös kristitty ja haluaa tehdä työtään Jumalan luomisen salaisuuksien selvittämisessä. Jo luomisessa Jumala antoi ihmiselle tehtävän viljellä ja varjella. Tieteen tekeminen on myös tätä.

Kirjoittaja