Milloin toteutuu tuhatvuotinen valtakunta?

Kysymys: TV7:ssa Kuningaskunnan paluu -ohjelmassa opetetaan maanpäällisestä tuhatvuotisesta valtakunnasta, jossa Jeesus hallitsee pelastuneiden kanssa tuhat vuotta. Taivasta kun ei kuulemma ole, vaan Jeesus tulee maan päälle meidän luoksemme.

Mutta minulle on opetettu, että Jeesuksen tullessa takaisin meidät Jeesukseen uskovat temmataan Häntä vastaan yläilmoihin, jos elämme silloin, me muutumme kirkastetun Jeesuksen ruumiin kaltaiseksi ja pääsemme Jumalan taivaaseen. Nykyinen taivas ja maa katoavat ja luodaan uusi taivas ja uusi maa, jossa me saamme asua. Olenko saanut oikeaa vai väärää oppia?"

Vastaus

Olet saanut ihan oikeaa oppia. Opetus tuhatvuotisesta valtakunnasta perustuu Ilmestyskirjan 20. luvun mainintoihin tuhannesta vuodesta, jolloin saatana on sidottu. Tämä asia ei ole Raamatussa missään muualla ja koska Ilmestyskirja sisältää paljon vaikeatajuista ja vertauskuvallista sanomaa, myös kristikunta on opettanut eri tavoin ns. tuhatvuotisesta valtakunnasta. Jotkut ajattelevat, että se on tämän aikakauden jälkeen tuleva onnen aika ja toiset samaistavat sen kuvaukseen taivaasta.

Mielestäni luontevinta on ajatella siitä Martti Lutherin tavoin, että kyse on siitä seurakunnan ajasta, jota nyt parhaillaan elämme. Kyllä täällä tosin on pahalla vielä valta, mutta se on todellisesti Kristukselle alistettua valtaa. Askaroiminen tämän kysymyksen kanssa ei ole kovin keskeistä kristinuskossa, mutta luonnollisesti erilaisten näkemysten olemassaolo saattaa hämmentää. Meidän kannaltamme olennaista on uskoa Jeesukseen ja kun tässä uskossa kerran ylitämme kuoleman rajan, pääsemme näkemään Vapahtajamme kasvoista kasvoihin.

Kirjoittaja