Onko Jeesuksen toisen tulemisen aika lähellä?

Kysymys: Jeesuksen toisen tulemisen tietää vain Taivaallinen Isä. Mutta voisi päätellä, että kun Aatamista Jeesuksen syntymään asti oli lain aikaa n. 4000 v., Jeesuksesta Hänen ylösnousemukseensa n. 33 v., jolloin alkoi Pyhän Hengen vaikutus 2000 v.(oletus), joten tämän sarjan jälkeen tulisi Jeesuksen 1000-vuotinen valtakunta v. 2033. Ekologiset tapahtumat, Raamatun profetiat Lähi-idän tapahtumista, jotka yhä kiihtyvimmin alkavat näyttävän toteutua (YK, Irak, Syyria, Venäjä, Putin, Israelin kaasulöydöt). Olisiko mielestänne syytä jo huomata, että "aika" on lähellä?

Vastaus

Kristillinen kirkko on odottanut Jeesuksen pikaista paluuta koko historiansa ajan ja on tehnyt siinä oikein. Elävän seurakunnan tuntomerkkeihin kuuluu Jeesuksen tulon odotus. Monet lopun ajan merkit ovat täyttyneet historian kuluessa, eikä ole väärin sanoa, että meidän ajassamme niitä on erityisen paljon.

Silti kysymyksessä olevissa laskelmissa on liikaa oletuksia, jotta sen perusteella voisi tehdä mitään tarkkoja laskelmia. Pyhän Hengen vaikutuksen ajaksi laskettu 2000 vuotta on tuulesta temmattu oletus. Näin ollen Jeesus voi tulla paljon ennen vuotta 2033 tai paljon sen jälkeen. Meille tärkeintä on olla valveilla tänään. Uskoessamme Jeesukseen olemme aina valmiina, eikä silloin ole mitään väliä, milloin Jeesuksen paluu lopulta tapahtuu.

Kirjoittaja