Jeesuksen omien ylösnousemus?

Kysymys: Missä kohtaa Raamatussa puhutaan Jeesuksen omien ylösnousemuksesta?

Vastaus

Kristinusko syntyi sen totuuden pohjalle, että Jeesus Nasaretilainen, joka kuoli ristillä, myös nousi kuolleista. Herättämällä Jeesuksen kuolleista Jumala todisti, että hän oli ja on Jumalan Poika ja että kaikki se, mitä hän itsestään sanoi ja mitä hän omilleen lupasi, on totta. Ylösnousemus myös todisti, että Jeesuksen antama uhri meidän syntiemme sovittamiseksi on pätevä ja riittävä.

1. Kor. 15 -luvussa Paavali vastaa korinttilaisten kysymykseen uskovien ylösnousemuksesta. Siinä ajatuksena on, että yhtä varmasti kuin Kristus nousi kuolleista, yhtä varmasti myös häneen uskovat herätetään.

Jeesus itse sanoi opetuslapsilleen ennen kuolemaansa: ”Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen” (Joh. 14:3). Sama ajatus löytyy selkeänä myös esim. 1. Tess. 4:13–18:ssa.

Kirjoittaja