Miksi Jeesuksen piti kuolla ristillä?

Kysymys: Haluaisin oppia ymmärtämään miksi Jeesuksen ristiinnaulitseminen vapauttaisi ihmiskunnan synneistä, mitä se käytännössä tarkoittaa ja miksi Jeesuksen piti uhrautua, en oikein ymmärrä enkä hyväksy tätä "uhrautumis/uhri" -ajattelua vaikka uskovainen olenkin.

Vastaus

Meille länsimaalaisille ihmisille käsitys veriuhrista kuulostaa oudolta. Siksi on hyvä tietää, että lähes kaikkialla muualla maailmassa ihmiset edelleen saattavat uhrata eläimiä sovittaakseen välejään ihmisten tai jumalien kanssa. Uhriajatus on kirjoitettu ihmiskunnan selkäytimeen, koska jossain syvällä tajuamme, että syntinen ihminen ei voi lähestyä pyhää Jumalaa ilman jotain välittäjää.

Sanoma Jeesuksen uhrista kolahtaa afrikkalaisessa ja monissa aasialaisissa kulttuureissa juuri siihen mihin pitääkin. Jumala on hoitanut tämän uhriasian lopullisesti kuntoon lähettämällä Jeesuksen. Siksi muita uhreja ei enää tarvita. Tämä on ollut valtava löytö lukemattomille ihmisille.

Meille sanoma on se, että vaikka emme eläkään Jumalan oppien mukaan, saamme Jeesuksen sovitustyön tähden uskoa syntimme anteeksi. Hän täytti kaiken, mitä me ikinä tarvitsemme pelastuaksemme antaessaan henkensä puolestamme. Uskomalla tämän olemme pelastetut.

Kirjoittaja