Mistä paha saa motivaationsa taistella?

Kysymys: Raamatusta tiedämme, että lopulta pahan valta kukistuu. Mistä paha saa motivaationsa jatkaa taistelua, vaikka on tiedossa kuinka lopulta käy?

Vastaus

Kysymykseen ei Raamattu suoraan vastaa, mutta Joh. 8:44 kuvaa Saatanaa näin: ”Hän on ollut murhaaja alusta asti, eikä hän pysy totuudessa, koska hänessä ei ole totuutta. Kun hän valehtelee, hän puhuu omiaan, sillä hän on valehtelija ja valheen isä.”

Olisiko niin, että vaikka Paholainen ja riivaajat tietävät lopullisen kohtalonsa, ne tässäkin asiassa haluavat olla valheen vallassa. Ihmisistä puhuttaessa valhehan tarkoittaa myös toimimista ymmärtämäänsä totuutta vastaan himojensa ja vihansa mukaisesti jopa silloinkin, kun tietää olevansa tuhoon tuomittu. Olisiko niin, että synnin sokaiseman ihmisen käytös heijastaa juuri Saatanan omaa sokeutta totuuden edessä. Hän vihaa Jumalaa äärettömän syvästi ja haluaa viimeiseen asti tehdä vastarintaa, vaikka tietääkin Jumalan valtakunnan kukistavan sen lopullisessa taistelussa. Uskovana saamme nykyisissä ja tulevissa taisteluissa olla Jumalan suojeluksessa. Lopulta pääsemme osallisiksi Herramme riemuvoitosta.

Kirjoittaja