Siveetön teko (1. Kor. 6:18)

Kysymys: Luin Raamatusta: Kaikki muut synnit, joita ihminen tekee, kohdistuvat muualle kuin hänen ruumiiseensa, mutta siveetön teko osuu ihmisen omaan ruumiiseen. (1. Kor.6:18) Miten se siveetön teko osuu, mitä se saa aikaan? Onko se miekka vai mikä? Miten se tuntuu meissä ihmisissä?

Vastaus

Jae kuuluu siis kokonaisuudessaan: ”Pysykää erossa haureudesta! Kaikki muut synnit, joita ihminen tekee, kohdistuvat muualle kuin hänen ruumiiseensa, mutta siveetön teko osuu ihmisen omaan ruumiiseen.”

Paavali tekee tässä siis eron ihmisen seksuaalisuutta koskevien syntien ja muiden syntien välille. Kysymys ei ole siitä, että seksuaalisuutta koskevat synnit olisivat jotenkin pahempia kuin muut synnit, vaan kyse on siitä, että seksuaalisuuden alueella olevat synnit ovat suoraan liitoksissa ruumiiseemme. Sitä tarkoittaa siveettömän teon osuminen ruumiiseen. Ne tulevat eri tavalla ”lähelle” kuin muut synnit, jotka ehkä enemmän vaikuttavat mielen alueella.

Luotuaan ihmisen Jumala sanoi miehelle ja naiselle, että ”mies jättää isänsä ja äitinsä ja liittyy vaimoonsa, niin että he tulevat yhdeksi lihaksi.” Juuri ruumiimme alueella tapahtuu tuo yhdeksi lihaksi tuleminen. Siksi se on hyvin intiimi alue, joka vaikuttaa meihin erityisesti. Myös sen alueen synnit ovat usein sellaisia, että ihmiset häpeävät niitä eniten. Täytyy kuitenkin muistaa, että Kristus on sovittanut kaikki syntimme. Myös ne, jotka ”osuvat ihmisen omaan ruumiiseen.”

Kirjoittaja