Mikä on pienenä kuolleiden lasten kohtalo viimeisellä tuomiolla?

Kysymys: Miten pienenä kuolleet lapset, jotka eivät vielä tiedä hyvästä ja pahasta, tai jo äidin kohdussa kuolleet kohdataan viimeisellä tuomiolla? Joutuvatko he syntisten, Kristuksen hylänneiden
kanssa samalle viimeiselle tuomiolle, josta puhuu Ilm. 20? Vai ovatko he niiden joukossa, jotka herätetään jo ennen viimeistä tuomiota ja ovat Kristuksen omien tuomioistuimen edessä, jossa ei kadotustuomiota anneta?

Vastaus

Raamatussa on usein maininta siitä, että Jumala, Taivaallinen Isä, on kaikkitietävä ja kaikkinäkevä.  Hän on elämän antaja, Luoja.  Jumalan luomistyö tulee esiin luomiskertomuksessa (1.  Moos. 1—2). Mutta voimme ajatella, että aina uudestaan uuden elämän syntymisessä äidin kohdussa ja sitten synnytyksessä uusi elämä on lahjaa.

Kuolema on Raamatun mukaan synnin seurausta.  Se ei kuulunut Jumalan alkuperäiseen luomissuunnitelmaan.  Me elämme täällä maailmassa synnin, kuoleman ja pahan vaikutuspiirissä.  Kun Jeesus kerran Golgatan ristillä huusi ”Se on täytetty”, hän ilmaisi tällä, että synnistä ja kuolemasta seuranneen kuoleman rangaistuksen seuraukset on kärsitty.  Siksi Jeesus nousi kolmantena päivänä ylös kuolleista.  Pääsiäisen sanoma on julistus kuoleman vallan murtamisesta.

Raamatun selittäjät ovat opettaneet, että tähän liittyy mm. 1. Piet 3:18—19: ”Kärsihän Kristuskin ainutkertaisen kuoleman syntien tähden, syytön syyllisten puolesta, johdattaakseen teidät Jumalan luo. Hänen ruumiinsa surmattiin, mutta hengessä hänet tehtiin eläväksi. Ja niin hän myös meni ja saarnasi vankeudessa oleville hengille.” Jeesuksen sovitustyön piiriin kuuluu siis jokainen ja kaikki aikakaudet.  Kaikille on yhtäläisesti tarjolla pelastuksen lahja.

Viimeisellä tuomiolla kukaan ei pelastu omaan viattomuuteen vetoamalla, vaan ainoastaan Jeesuksen sovitustyön perusteella.  Ymmärrämme, että varsinkin kysymyksissä, jotka liittyvät syntymättömiin lapsiin, olemme juuri niiden asioiden parissa, että on hyvä rukouksessa todeta: ”Jätämme hänet sinun kaikkivaltiaisiin käsiisi, tapahtukoon sinun tahtosi.”

Kirjoittaja