Mitä Raamattu tarkoittaa sanomalla, että ”Herra ei viivytä tulemistaan”?

Kysymys: Mitä tarkoittaa, kun Raamatussa sanotaan, että ”ei Herra ei viivytä tulemustaan, vaan hän on pitkämielinen ja odottaa, että kaikki pelastuisivat”?

Vastaus

Kysymys viitannee jakeeseen 2. Piet. 3:9. Koko kirjeen taustalla on Kristuksen toisen tulemuksen palava odotus ja se, että hänen tulemuksensa viivästyminen herätti monissa kristityissä kärsimättömyyttä.  Samalla harhaopettajat yllyttivät epäilemään koko tulemusta ja ylipäätänsä kristillistä opetusta lopunajoista.

Tässä kohdassa Pietari vastaa epäilijöille ja painottaa ensinnäkin Herran kärsivällisyyttä. Mutta ennen kaikkea Jumala on antanut lisää aikaa siksi, että mahdollisimman monilla olisi mahdollisuus kääntymykseen. Samalla Jumala on antanut meille kristityille aikaa viedä evankeliumi kaikkeen maailmaan ennen Kristuksen paluuta, kuten Jeesus on todennut (Matt. 24:14).

Kirjoittaja