Syntisyyden ja armon jännite?

Kysymys: Eivätkö syntisyys ja armo ole jatkuva jännite ihmisen elämässä: epävarmuus, kelpaanko sittenkään...?

Vastaus

Tässä, kuten monessa muussakin yhteydessä hengellisessä elämässä ja Raamatussa, voidaan puhua todellakin jännitteestä. Ymmärrettävä on siksi monen kristityn mieleen nouseva kysymys: kelpaanko sittenkään.

On kuitenkin tärkeää nähdä, mistä epävarmuutemme nousee. Se nousee omasta itsestämme, kun me katsomme itseemme, epäonnistumisiimme, syntisyyteemme ja siihen, mitä me ansaitsisimme, jos Jumala kohtelisi meitä oikeudenmukaisesti. Silloin meillä ei olisi mitään toivoa.

Riemullinen jännite kertoo kuitenkin siitä, että Vapahtajamme uhrikuolema Golgatalla meidän syntiemme vuoksi ja elämänyhteydessä häneen osaksemme tuleva sataprosenttinen anteeksiantamus murtavat oikeudenmukaisuuden lait. Oma epävarmuutemme voi murtua vain siinä, että saamme armosta katsoa Kristukseen ja elää todeksi hänen täytetyn työnsä ristillä.

Kirjoittaja