Miksi synnistä yhä puhutaan, jos ne on sovitettu?

Kysymys: Annettiinko kaikkien kaikki synnit anteeksi kun Jeesus ristiinnaulittiin vai mitä KÄYTÄNNÖN hyötyä tästä tapahtumasta oli? Miksi synnistä yhä puhutaan, jos kerran ne on sovitettu?

Vastaus

Kaikki synnit on Jeesuksen ristillä sovitettu ja kuka tahansa voi uskomalla Jeesukseen saada syntinsä anteeksi. Käytännön hyöty on suunnaton: risti avaa tien taivaaseen. Synnistä on kuitenkin edelleen puhuttava, sillä se ei poistunut tuolloin maailmasta. Sen niska kyllä taitettiin, mutta se vaikuttaa perisyntinä kaikissa ihmisissä, niin kristityissä kuin kaikissa muissakin. Synnistä on puhuttava myös siksi, että sen seuraukset tekevät tässä maailmassa pahaa jälkeä. Ihmisiä on varoitettava synnin tekemisestä ja sanottava, että rikkomalla Jumalan tahtoa ihminen tuhoaa omaa ja lähimmäistensä elämää.

Kirjoittaja