Oikea uskovainen

Kysymys: Olen kohdannut lestadiolaisen herätysliikkeen edustajan, jonka kanssa keskustelu herätti hämmennystä. Pohjustan ensin hieman tilannetta. Olen hyvin avoin ja luotan Jeesukseen Kristukseen pelastajanani enkä lähde moittimaan kenenkään uskoa. Kyselin suviseuroista ja lestadiolaisuudesta ja kerroin onnellisena että Jeesus on osa elämääni. Kanssakulkijani sanoi, että näkee minussa paljon oikean uskon aineksia, mutta ilman lestadiolaisuutta minä en voi pelastua. Että Raamattu kertoo sen suoraan ja että vain yksi kansa pelastuu ja se tulee asettumaan pohjolaan. Koen tämän poikkeava minun ajatustavastani, mutta tuli mieleen voisiko siinä kuitenkin olla todenperää?

Vastaus

Sinä saat iloita siistä uskosta, joka sinulla on. Sinä turvaat Jeesukseen. Ajattele, mitä Jeesus sanoi Marialle: ”Maria on valinnut hyvän osan eikä sitä oteta häneltä pois.” (Luuk.10:42) Sinullakin on hyvä osa!

Valitettavasti on niitä uskovaisia, jotka pitävät omaa yhteisöään ainoana oikeana. He ovat mielestään juuri niitä ihmisiä, jotka pelastuvat. He uskovat näin, koska heidän saarnaajansa väittävät, että Raamattu sanoo niin. Mutta todellisuudessa heidän saarnaajansa vain tulkitsevat Raamattua niin. On erehdys luulla, että vain tietynlainen synninpäästö vapauttaa synneistä ja vain jotkut tietyt henkilöt ovat oikeutettuja lausumaan vapauttavan synninpäästön. Synninpäästöä tarvitaan, mutta se ei ratkaise, vaan Jeesus Kristus. Hänen uhrikuolemansa tähden me saamme synnit anteeksi. Ei ryöväri ristillä saanut synninpäästöä, mutta Jeesus kutsui hänet Paratiisiin.

Yhteisöön kuuluminenkaan ei ratkaise.  Israelin kansaan kuuluminen ei pelastanut israelilaisia Egyptistä, vaan Jumala armossaan pelasti heidät. Johanneksen evankeliumissa sanotaan: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” (Joh.3:16) Tässä sanotaan, että ei yksikään, joka uskoo. Muita rajoituksia ei ole.

Apostolien teoissa sanotaan vielä: ”Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän (Jeesus Kristus). Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaan kannen alla.” (Ap.t.4:12) Kaikille on annettu sama pelastuksen tie, ja se on Jeesus Kristus.

Kirjoittaja