Miksi Jeesus tulee toisen kerran?

Kysymys: MIKSI – ei siis milloin – Jeesuksen pitää tulla toisen kerran?

Vastaus

Läpi Uuden testamentin löytyy opetus Jeesuksen toisesta tulemisesta – eikä asia ole tuntematon Vanhassakaan testamentissa. Siellä kerrotaan niin Herran kärsivästä palvelijasta (esim. Jes. 53; ensimmäinen tuleminen) kuin Daavidin suvusta nousevasta kuninkaasta ja hallitsijasta (esim. Jer. 23; toinen tuleminen).

Uudessa testamentissa tapahtumasta käytetään kreikan kielestä juontuvaa sanaa paruusia. Niin kuin Jeesuksen nähtiin menevän taivaaseen, samalla tavalla hän on tuleva maan päälle uudestaan (Apt. 1:8-14). Se, milloin tämä tapahtuu, ei Raamatun mukaan ole meidän ihmisten tiedossa eikä hallinnassa, kuten kysyjä aivan ilmeisesti ymmärtääkin.

Miksi? -kysymykseen löytyy vastauksia, kun tutkii Raamatusta Jumalan jo ennen aikojen alkua suunnittelemaa ihmiskunnan pelastussuunnitelmaa. Jumala tiesi ihmisen luodessaan, että tämä ei kestä Kiusaajaan asettamaa ansaa, ja jo syntiinlankeemuskertomuksessa viitataan Golgatan työhön (1. Moos. 3:15). Tämän voiton hedelmä, ristin sovitus on uskolla omistettavissa, ja sanomaa siitä viedään maailman ääriin Jeesuksen paluuseen asti (Matt. 24:14).

Koska kuitenkin tähän Jumalan luomaan hyvään maahan on Jumalan vastustaja, Saatana, päässyt tuhoa tekemään, Jumala on luvannut luoda uudet taivaat ja uuden maan (Jes. 65:17, Ilm. 21:1), jossa kaikki paha on poissa. Jotta tämä toteutuisi, tarvitaan tämän aikakauden loppu, Jeesuksen paluu eli paruusia sekä viimeisen tuomion eli lopullisen oikeudenmukaisuuden toteutumisen jälkeen uusi, puhdas ja kirkas todellisuus Jumala-yhteydessä. Lopun aikojen kaikkien kurjien ja synkkien asioiden keskellä tämä antaa rohkaisua ja toivoa.

Kirjoittaja