Latauspaikka Vara Kevätkesä

VIIKON EVÄS 25.5.2020

Jumala, avaa minut, lue minut, niin että päästän irti muusta ja tulen sinun luoksesi. Jumala, tyhjennä minut kaikesta ja täytä itselläsi. Anna minun olla lähde, joka pulppuaa sinun sisimmästäsi. Tee minut valoksi pimeyteen, siunaukseksi maalle.

Joh. 21:15-17

15. Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: »Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?» »Rakastan, Herra», Pietari vastasi, »sinä tiedät, että olet minulle rakas.» Jeesus sanoi: »Ruoki minun karitsoitani.» 16. Sitten hän kysyi toistamiseen: »Simon, Johanneksen poika, rakastatko minua?» »Rakastan, Herra», Pietari vastasi, »sinä tiedät, että olet minulle rakas.» Jeesus sanoi: »Kaitse minun lampaitani.» 17. Vielä kolmannen kerran Jeesus kysyi: »Simon, Johanneksen poika, olenko minä sinulle rakas?» Pietari tuli surulliseksi siitä, että Jeesus kolmannen kerran kysyi häneltä: »Olenko minä sinulle rakas?», ja hän vastasi: »Herra, sinä tiedät kaiken. Sinä tiedät, että olet minulle rakas.» Jeesus sanoi: »Ruoki minun lampaitani.

”Minä annan vaikka henkeni puolestasi”, oli Pietari sanonut. Myöhemmin hän kielsi Jeesuksen kolmesti: ”Ei, en ole Jeesuksen opetuslapsi”.
Siksi he kävivät tällaisen keskustelun:
”Rakastatko minua?” – ”Sinä tiedät, että olet minulle rakas.”
”Rakastatko minua?” – ”Sinä tiedät, että olet minulle rakas.”
”Rakastatko todellakin minua?” – ”Sinä tiedät kaiken, tiedät, että olet minulle rakas.”

Voisitko sinä kertoa jollekulle, jonka olet pettänyt tai joka on pettänyt sinut, että pidät hänestä?

Rukous

Kerro Jumalalle epäluotettavuudestasi.
Ota nyt epäluotettavuutesi käsiisi, ja anna se Jumalalle. Päästä irti, ja ota vastaan Jumalan siunaus, joka kohtaa sinua.