Latauspaikka 1

Viikon eväs 8.1.2018

Pyydä apua, että pystyisit erottamaan toisistaan ihmisten ajatukset ja Jumalan ajatukset, ihmisten tiet ja Jumalan tiet, ihmisten erehtyväisyyden ja Jumalan totuuden.

Joh. 7:14-20

Juhlan jo ehdittyä puoliväliin Jeesus meni ylös temppeliin ja alkoi opettaa. Juutalaiset olivat ihmeissään ja sanoivat: ”Kuinka tuo oppimaton mies voi tuntea kirjoitukset?” Jeesus sanoi heille: ”Se, mitä minä opetan, ei ole minun oppiani, vaan hänen, joka on minut lähettänyt. Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani. Se, joka esittää omia ajatuksiaan, tahtoo kunniaa itselleen. Mutta se, joka tahtoo kunniaa lähettäjälleen, puhuu totta, hänessä ei ole vääryyttä. Mooses antoi teille lain, vai kuinka? Silti yksikään teistä ei noudata sitä. Miksi te haluatte tappaa minut?” Ihmiset sanoivat: ”Sinussa on paha henki. Kuka sinut yrittäisi tappaa?

 

Ei ihme, että juutalaisten johtajat hämmästelivät kuunnellessaan Jeesuksen puhetta temppelissä. Ennenkuulumatonta! Hän ei toistellut tuttuja lauseita.

Jeesus vastasi häntä koskevaan ihmettelyyn: Jumala on lähettänyt hänet, ja hän opettaa ajatuksia, jotka eivät ole peräisin ihmisiltä. Siksi hän opettaa aivan eri tavalla, kuin kukaan aikaisemmin.

Ota haasteena Jeesuksen sanat siitä, että jos teet Jumalan tahdon mukaan, saat selville, onko Jeesuksen puhe Jumalasta vai puhuuko hän omiaan (j. 17). Toisin sanoen: elä hänen sanansa mukaan ja katso, pitääkö hänen puheensa paikkansa.

Rukous

Auta minua, Jeesus, kun vaellan kohti suurempaa selvyyttä siitä, kuka sinä olet ja mikä tekee sinusta niin erityisen. Auta, etten jäisi vaelluksessani puolitiehen, vaan saisin täyden selvyyden sinusta.