Latauspaikka Talvi

Viikon eväs 15.1.2018

Pyydä Jumalalta valoa ja selvyyttä siitä, mikä on Jumalan tahdon mukaista ja mikä tekopyhyyttä.

Joh. 7:21-24

Jeesus vastasi: ”Minä tein yhden ainoan teon, ja sitä te kaikki ihmettelette. Mooses sääti teille ympärileikkauksen – se ei tosin ole peräisin Moosekselta, vaan kantaisiltä – ja te toimitatte sen myös sapattina. Jos kerran ihminen ympärileikataan sapattinakin, ettei Mooseksen lakia rikottaisi, niin miksi te olette vihoissanne siitä, että minä sapattina paransin koko ihmisen? Älkää tuomitko sen mukaan, miltä asia päältä katsoen näyttää, vaan tuomitkaa oikein.”  

 

Juutalaiset johtajat syyttivät Jeesusta siitä, että hän oli parantanut sairaan ihmisparan sapattina, jolloin ei saanut tehdä työtä. Jeesus esittää vastakysymyksen: miksi he itse suorittavat ympärileikkauksen sapattina? Miksi heillä on niin kiire syyttää Jeesusta, vaikka eivät itsekään pysy kaidalla tiellä? He tuomitsevat aivan pinnallisesti. He toimivat ihmisten perinnäissääntöjen  mukaan  kysymättä lainkaan, mitä rakkaus kehottaisi heitä tekemään.

Missä asioissa meillä on tänä päivänä vaarana, että seuraamme ihmisten luomia sääntöjä sen sijaan, että seuraisimme totuutta ja osoittaisimme hyvyyttä ja myötätuntoa toisille ihmisille?

Rukous

Ylistä häntä, joka paljastaa valheellisuuden ja tekopyhyyden maailmassa. Pyydä apua, että voisit päästä selvyyteen asioista, jotka estävät sinua näkemästä sitä, mikä on totta ja hyvää ja oikeaa.