Latauspaikka Talvi

Viikon eväs 22.1.2018

Rukoile, että raamattuvaelluksesi voisi tänään kirkastaa sinulle totuutta siitä, kuka Jeesus on, ja mitä hänen läsnäolonsa maailmassa merkitsee sinulle.

Joh. 7:25-31

Muutamat jerusalemilaiset sanoivat: ”Eikö tämä ole se, jonka he haluaisivat tappaa? Kuinka kummassa hän saa puhua täällä vapaasti eivätkä he sano mitään? Ovatkohan hallitusmiehet nyt varmoja siitä, että hän on Messias? Tästä miehestä me kyllä tiedämme, mistä hän on kotoisin. Kun Messias ilmestyy, kukaan ei tiedä, mistä hän tulee.”

Opettaessaan temppelissä Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Te siis tiedätte, kuka minä olen ja mistä tulen. En minä ole tulostani itse päättänyt – minut lähetti hän, joka on totuus itse. Te ette häntä tunne, mutta minä tunnen hänet, koska tulen hänen luotaan ja koska hän on minut lähettänyt.” Hallitusmiesten teki mieli pidättää hänet, mutta kukaan ei kuitenkaan käynyt häneen käsiksi, sillä hänen hetkensä ei ollut vielä tullut. Monet kansanihmiset sen sijaan uskoivat häneen. He sanoivat: ”Tokkopa Messias tullessaan tekee useampia tunnustekoja kuin tämä on jo tehnyt.”

Ihmiset hämmästelevät, miksi Jeesus saa puhua vapaasti. Jos hän on niin vaarallinen, niin mikseivät uskonnolliset johtajat raivaa häntä nopeasti tieltä?

Yksinkertaisesti siksi, että Jeesus puhuu vallalla, jota he eivät kykene vastustamaan. Hän puhuu Jumalan lähettämänä. Ja levottoman väkijoukon keskellä jotkut tajuavat löytäneensä valon, ja ottavat ensimmäiset, haparoivat uskonaskeleensa kohti Jeesusta.

Ota tänään askel kohti Jeesusta. Ota suunta kohti sitä, mitä hän kutsuu sinua tekemään. Käy kohti sitä, mikä auttaa sinua ymmärtämään paremmin, kuka Jeesus on. Mieti, mihin suuntaan…

Rukous

”Herra on minun valoni ja apuni, ketä minä pelkäisin?
Herra on minun elämäni turva, ketä siis säikkyisin?”
Ps.27:1