Pixabay Apple 1633747 1920

VIIKON EVÄS 27.5.2019

Ole hetki hiljaa. Sulje mielestäsi muut asiat ja keskity vain päivän tekstiin.

Joh. 14:8-11

8Filippus sanoi hänelle: »Herra, anna meidän nähdä Isä, muuta emme pyydä.»

9Jeesus vastasi: »Etkö sinä, Filippus, tunne minua, vaikka olen jo näin kauan ollut teidän seurassanne? Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän. Kuinka voit sanoa: ’Anna meidän nähdä Isä’? 10Etkö usko, että minä olen Isässä ja Isä on minussa? Kun puhun teille, en puhu omissa nimissäni: Isä on minussa, ja minun tekoni ovat hänen tekojaan. 11Uskokaa, kun sanon, että minä olen Isässä ja Isä on minussa. Ellette muuten usko, uskokaa minun tekojeni tähden.

Jeesus kertoo opetuslapsille, että hän on yhtä Isän kanssa. Opetuslasten on vaikea uskoa tätä, siksi Jeesus viittaa tekemiinsä ihmeisiin, joita he ovat nähneet. Filippus esittää suuren pyynnön. Kaikki juutalaiset haluaisivat nähdä Isän, mutta se ei ollut mahdollista, koska hän on liian pyhä. Siksi opetuslasten on vaikea uskoa Jeesuksen sanoja, eikä se ole meillekään aina helppoa. Miten uskomattomalta kuulostaa, että Jeesus on yhtä Isän, korkeimman mahdin kanssa. Se voi olla vaikea uskoa myös siksi, että riippuvaisuutemme hänestä on hengellistä, eikä välttämättä lainkaan ruumiillista. Meillä on hyvät sairaalat, rahaa, toimiva yhteiskunta eikä suuria luonnonkatastrofeja. Tunnemme olomme turvatuksi. Siksi on tärkeä muistaa, että elämämme on hänen kädessään ja aikamme täällä on vain lainaa. On myös tärkeä muistaa, että hänen kädellään on hyvä olla, sillä hän huolehtii meistä.

Pohdi, mitä uskollesi merkitsee se, että todellisuudessa myös ruumiisi elämä on riippuvainen Jeesuksesta. Hänellä on valta tehdä eläväksi ja ottaa hengiltä. Hänellä on kaikki valta.

Rukous

Kiitä Jeesusta sitä, että hän pitää sinusta huolta, sekä ruumiillisesti että hengellisesti. Rukoile, että hän varjelisi uskosi niin, että pysyisit hänessä.