Latauspaikka 17

VIIKON EVÄS 29.10.2018

Tarvitsen sinua, Jeesus,
täyttämään tarpeeni.
Tarvitsen armoasi
ja lohdutustasi elämässä ja kuolemassa.
Tarvitsen sinua aina
joka askeleella jonka otan,
vain sinun yhteydessäsi, Herra,
minulla on kaikkea kyllin.

Joh. 11:1–7

1 Muuan Lasarus-niminen mies oli sairaana. Hän asui Betaniassa, samassa kylässä kuin Maria ja tämän sisar Martta. 2 Maria oli se, joka voiteli Herran jalat tuoksuöljyllä ja kuivasi ne hiuksillaan, ja sairas Lasarus oli hänen veljensä.
3 Lasaruksen sisaret lähettivät Jeesukselle sanan: »Herra, rakas ystäväsi on sairaana.» 4 Sen kuultuaan Jeesus sanoi: »Ei tämä tauti ole kuolemaksi vaan Jumalan kunniaksi: se tuo julki Jumalan Pojan kirkkauden.» 5 Jeesus rakasti Marttaa ja hänen sisartaan sekä Lasarusta. 6 Kuultuaan Lasaruksen sairastavan hän viipyi vielä kaksi päivää siellä, missä silloin oli, 7 mutta sanoi sitten opetuslapsilleen: »Nyt lähdemme takaisin Juudeaan.»

Sisaret lähettävät Jeesukselle sanan: ”Veljemme on sairas!” Uskon, että he mielessään toivoivat: ”Jeesus, jätä kaikki, mitä olet tällä hetkellä tekemässä ja kiiruhda! Tule! Tarvitsemme sinua. Ja jos joku tarvitsee sinua, silloin sinun pitäisi tulla. Odotamme tosiaankin sinun tulevan, olemmehan sinulle rakkaita.” He kuitenkin lähettävät vain sanan: ”Veljemme on sairas”, avoimen kutsun Jeesukselle tulla heidän luokseen. He eivät vaadi eivätkä painosta Jeesusta. Myöhemmin saamme lukea, että he silti odottivat Jeesuksen tulevan nopeammin. Rivien välistä saattaa huomata syytöstä ja moitetta.

Entä jos he olisivat selvästi kehottaneet Jeesusta tulemaan nopeasti?

Ihmiset lähestyvät minuakin usein sanomalla jotakin, mistä aistin vaatimuksia ja odotuksia minua kohtaan. Ihailen tässäkin asiassa Jeesusta, joka ei anna toisten odotusten ja vaatimusten vaikuttaa omaan lujaan identiteettinsä tai tekemisiinsä. Hän seisoo omien valintojensa takana. Hän tietää, kuka hän on. Hän arvostaa itseään. Hän on vapaa.

Kuvittele itsesi osaksi kertomusta:

Martta ja Maria toiveineen, odotuksineen ja vaatimuksineen.
Lasarus, joka ei puhu, vaan huomaa hiljaa elämän pakenevan ruumiistaan.
Opetuslapset, joilla on omat odotuksensa Jeesusta kohtaan.
Jeesus, joka on läsnä oleva ihmisten elämässä mutta ei anna toisten määräillä itseään.

Kuka sinä olet kertomuksessa?
Miten toimit, mitä ajattelet ja tunnet?
Mitä sanot Jeesukselle?

Rukous

Tarvitsen sinua, Jeesus!
Johda minua tahtosi mukaan.
Anna henkesi täyttää minut
joka päivä yhä enemmän.
Anna armossasi henkesi
opettaa minua lakkaamatta
siitä, millainen on oma luontoni
ja millainen saan nyt olla sinussa.