Latauspaikka 9

VIIKON EVÄS 27.4.2020

Jumala, avaa minut, lue minut, niin että päästän irti muusta ja tulen sinun luoksesi. Jumala, tyhjennä minut kaikesta ja täytä itselläsi. Anna minun olla lähde, joka pulppuaa sinun sisimmästäsi. Tee minut valoksi pimeyteen, siunaukseksi maalle.

Joh. 20:24-29

24. Yksi kahdestatoista opetuslapsesta, Tuomas, josta käytettiin myös nimeä Didymos, ei ollut muiden joukossa, kun Jeesus tuli. 25. Toiset opetuslapset kertoivat hänelle: »Me näimme Herran.» Mutta Tuomas sanoi: »En usko. Jos en itse näe naulanjälkiä hänen käsissään ja pistä sormeani niihin ja jos en pistä kättäni hänen kylkeensä, minä en usko.» 26. Viikon kuluttua Jeesuksen opetuslapset olivat taas koolla, ja Tuomas oli toisten joukossa. Ovet olivat lukossa, mutta yhtäkkiä Jeesus seisoi heidän keskellään ja sanoi: »Rauha teille!» 27. Sitten hän sanoi Tuomaalle: »Ojenna sormesi: tässä ovat käteni. Ojenna kätesi ja pistä se kylkeeni. Älä ole epäuskoinen, vaan usko!» 28. Silloin Tuomas sanoi: »Minun Herrani ja Jumalani!» 29. Jeesus sanoi hänelle: »Sinä uskot, koska sait nähdä minut. Autuaita ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe.»

Kolme kosketusta ja ”En usko” vaihtui huudahdukseen: ”Minun Herrani ja Jumalani. Mutta se, joka uskoo näkemättä, on siunattu.

Pohdi, millainen suhde on järjen epäilyn ja hyväksyvän uskon välillä, sekä Jumalan läsnäolon ja poissaolon tuntemisen välillä.

Rukous

Kerro Jumalalle epäuskostasi.
Ota sitten epäuskosi käsiisi ja anna se Jumalalle. Päästä irti, ja ota vastaan Jumalan siunaus, joka kohtaa sinua.