Latauspaikka 25

VIIKON EVÄS 9.12.2019

"Herra, Jumalamme! Anna armosi, jotta kaipaisin sinua sydämestäni, ja kaivatessani etsisin sinua ja löytäisin, ja löytäessäni sinut rakastaisin sinua, ja rakastaessani sinua saisin Jeesuksen tähden anteeksi syntini joka erottaa minut sinusta."
(Rukous tanskalaisesta virsikirjasta)

Joh. 18:15-18

15. Simon Pietari ja eräs toinen opetuslapsi menivät Jeesuksen perässä. Tuo toinen oli ylipapin tuttu ja pääsi siksi Jeesuksen mukana ylipapin palatsin pihaan. 16. Pietari jäi seisomaan portin ulkopuolelle, mutta opetuslapsi, joka tunsi ylipapin, meni puhumaan porttia vartioivalle palvelustytölle ja toi Pietarin sisälle pihaan. 17. Palvelustyttö sanoi Pietarille: »Et kai sinäkin ole tuon miehen opetuslapsia?» »En ole», vastasi Pietari. 18. Oli kylmä, ja siksi palvelijat ja vartijat olivat sytyttäneet hiilivalkean ja lämmittelivät sen ääressä. Myös Pietari seisoi heidän joukossaan lämmittelemässä.

Pietari, miksi kiellät tuntevasi Jeesuksen? Sinä joka olet seurannut häntä voitoissa ja tappioissa jo useamman vuoden ajan? Sinähän olet kallio, Pietari! Mutta näköjään olet myös ihminen, kuten minäkin…

Milloin ja miten olen kieltänyt tuntevani Jeesuksen?

Rukous

”Kristus, väsymättä sinä etsit ja löydät ne, jotka etsivät sinua uskoen sinun olevan kovin kaukana. Tee minut valmiiksi antamaan henkeni käsiisi. Minä jatkan etsimistäsi, mutta sinä olet jo löytänyt minut. Kuulet köyhän rukoukseni jo paljon ennemmin kuin voin arvatakaan.” (Rukous tanskalaisesta virsikirjasta)