Latauspaikka 5

VIIKON EVÄS 2.3.2020

Herra Jeesus, anna minun nähdä sinut tänään koko maailman ja itseni Vapahtajana. Anna valosi loistaa minun pimeyteeni, jotta näen sen, mitä haluat minun näkevän.

Joh. 19:28-30

28. Jeesus tiesi, että kaikki oli nyt saatettu päätökseen. Jotta kirjoitus kävisi kaikessa toteen, hän sanoi: »Minun on jano.» 29. Siellä oli astia täynnä hapanviiniä. Sotilaat kastoivat siihen sienen ja nostivat sen iisoppiruo’on päässä Jeesuksen huulille. 30. Jeesus joi viinin ja sanoi: »Se on täytetty.» Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä.

Kaikki kävi, kuten Vanhassa Testamentissa oli ennustettu. Jeesuksen kurkku kuivui kuin ruukunsiru, ja kieli tarttui kitalakeen. Kuningas Daavid oli psalmissa 22 profetoinut näin tapahtuvan Vapahtajalle. Sotilaat eivät antaneet hapanviiniä Jeesusta piinatakseen, vaan juoma oli tarkoitettu kuolevien janon helpottamiseksi.

Nyt Jeesus oli täyttänyt tehtävänsä. Noin kolme vuotta aiemmin oli Johannes Kastaja sanonut Jeesuksesta: ”Katso, Jumalan karitsa, joka ottaa pois maailman synnin”. Ainoa syytön otti vastaan rangaistuksen pahuudestamme, ja se pantiin käytäntöön Golgatalla. Hän kärsi kerralla kaikkien ihmisten puolesta.

”Se on täytetty!” Annoit kerralla suurimman uhrin, mitä kukaan voi antaa. – Kätken nämä sanat sydämeeni, vaikken ehkä ymmärräkään niiden syvyyttä. Sanat, jotka tuovat maailmalle sovituksen ja rauhan. Olet sovittanut minun syntini. Olet tehnyt rauhan minun ja Jumalan välille.

Rukous

Tiesit, että se oli tehtävä. Se oli ainoa tapa pelastaa meidät. Riipuit ristillä kuin rikollinen meidän syntiemme vuoksi. Kiitos, että otit syntimme päällesi. Koko ihmiskunnan synnin, minunkin.