Latauspaikka 1

VIIKON EVÄS 24.2.2020

Rakas Jumala, kiitos, että olet luonani. Kiitos, että saan kulkea kanssasi jokaisena elämäni päivänä. Puhu minulle tänään ja avaa korvani kuulemaan, mitä haluat sanoa.

Joh. 19:23-27

23. Ristiinnaulittuaan Jeesuksen sotilaat ottivat hänen vaatteensa ja jakoivat ne neljään osaan, kullekin sotilaalle osansa. He ottivat myös paidan, mutta kun se oli saumaton, ylhäältä alas samaa kudosta, 24. he sanoivat toisilleen: »Ei revitä sitä. Heitetään arpaa, kuka sen saa.» Näin kävi toteen tämä kirjoituksen sana: – He jakavat keskenään vaatteeni ja heittävät puvustani arpaa. Juuri näin sotilaat tekivät. 25. Jeesuksen ristin luona seisoivat hänen äitinsä ja tämän sisar sekä Maria, Klopaksen vaimo, ja Magdalan Maria. 26. Kun Jeesus näki, että hänen äitinsä ja rakkain opetuslapsensa seisoivat siinä, hän sanoi äidilleen: »Nainen, tämä on poikasi!» 27. Sitten hän sanoi opetuslapselle: »Tämä on äitisi!» Siitä hetkestä lähtien opetuslapsi piti huolta Jeesuksen äidistä.

Nyt sotilaat vain seisoivat ja odottivat, että rikolliset kärsisivät hitaan kuoleman ristillä. Ajankulukseen he jakoivat ristiinnaulitun vaatteet. Kuollut mies ei enää tarvitsisi paitaa, vaan sotilaat voisivat ottaa sen. Jeesuksen paita oli hienosti kudottu, ja he heittivät arpaa siitä, kuka sen saisi. Monta vuosisataa aikaisemmin oli jo kirjoitettu, että näin tulisi tapahtumaan. Opetuslapset saivat myöhemmin nähdä, miten vanhat profetiat pelastajasta saivat usein pienintä yksityiskohtaa myöten täyttymyksensä Jeesuksessa.

Kuvittele mielessäsi nämä tapahtumat: Kun Jeesus riippuu syyttömänä ristillä, hän järjestelee surevan äitinsä asioita. Hän ei ota pois äitinsä taakkaa ja epäilyksiä, mutta antaa hänelle ihmisen, joka auttaa taakan kantamisessa.

Rukous

Jeesus, rakkautesi ylittää kaiken ymmärryksen. Teit niin kuin sanoit, annoit elämäsi ystäviesi puolesta. Huolenpitosi on rajaton niitä kohtaan, joita rakastat. Kukaan ihminen ei voi välttää taakkoja ja tuskia, mutta et jätä meitä yksin niiden kanssa. Näet meidät. Kuulet meitä. Ja usein myös annat meille ihmisiä, joiden kanssa jakaa vaikeuksiamme.