Latauspaikka 1

VIIKON EVÄS 17.2.2020

Jeesus, sinä tulit maailmaan, jossa hallitsevat synti ja kuolema. Tulit antamaan meille yltäkylläisen elämän. Auta minua ottamaan vastaan kaikki se, mitä haluat antaa.

Joh. 19:16-22

Jeesusta lähdettiin viemään. 17. Kantaen itse ristiään hän kulki kaupungin ulkopuolelle paikkaan, jota kutsutaan Pääkallonpaikaksi, heprean kielellä Golgata. 18. Siellä sotilaat ristiinnaulitsivat Jeesuksen ja kaksi muuta hänen kanssaan, yhden kummallekin puolelle ja Jeesuksen heidän keskelleen. 19. Pilatus oli kirjoituttanut taulun, joka kiinnitettiin ristiin. Siinä oli sanat: »Jeesus Nasaretilainen, juutalaisten kuningas.» 20. Monet juutalaiset lukivat kirjoituksen, sillä paikka, missä Jeesus ristiinnaulittiin, oli lähellä kaupunkia. Teksti oli kirjoitettu hepreaksi, latinaksi ja kreikaksi. 21. Juutalaisten ylipapit sanoivat Pilatukselle: »Älä kirjoita: ’Juutalaisten kuningas.’ Kirjoita, että hän on sanonut: ’Minä olen juutalaisten kuningas.’» 22. Pilatus vastasi: »Minkä kirjoitin, sen kirjoitin.»

Jerusalemissa oli pääsiäisjuhlan aika. Juutalaiset kaukaa ja läheltä olivat kokoontuneet kaupunkiin juhlimaan Egyptin orjuudesta vapautumisen muistoa. Kaduilla vilisi ihmisiä, kun Jeesus kulki siellä ristiään kantaen. Monet pilkkasivat häntä, jotkut itkivät. Suurin osa varmasti vain katsoi ihmetellen syytettyä, jonka päässä kivisti piikikäs kruunu. Teloituspaikalla kaupungin ulkopuolella saattoi  nähdä syyn piikkikruunulle. Kuolemaantuomitun ristissä oli kyltti, jossa luki: ”Jeesus nasaretilainen, juutalaisten kuningas”.

Kuvittele  mielessäsi tämä näkymä: kuningasten kuningas riippuu riisuttuna ristillä kuin kuolemaantuomittu rikollinen. Pilkan ja sylkemisen kohteena. Täynnä jumalallista rakkautta hän kestää ristin häpeästä välittämättä. Jeesus Kristus, Jumalan poika, alentaa itsensä ja suostuu kuolemaan, ristillä. Se merkitsee minulle elämää ja pelastusta!

Rukous

Jeesus, tahdon, että olet kuninkaani! Kiitos, että sinun kuninkuutesi ei rajoitu mihinkään paikkaan eikä aikaan, vaan hallitset ikuisesti.