Latauspaikka 2

VIIKON EVÄS 10.2.2020

Rukoile, että Jeesus puhuisi sinulle päivän tekstin kautta. Pyydä, että ymmärtäisit, mitä hän haluaa sanoa sinulle.

Joh.19:12-16

12. Pilatus yritti nyt saada Jeesuksen vapautetuksi. Mutta juutalaiset huusivat: »Jos päästät hänet vapaaksi, et ole keisarin ystävä! Joka korottaa itsensä kuninkaaksi, nousee keisaria vastaan.» 13. Nämä sanat kuultuaan Pilatus toi Jeesuksen ulos ja asettui tuomarinistuimelleen niin sanotulle Kivipihalle, jonka hepreankielinen nimi on Gabbata. 14. Tämä tapahtui pääsiäisen valmistuspäivänä puolenpäivän aikaan. Pilatus sanoi juutalaisille: »Tässä on teidän kuninkaanne.» 15. Juutalaiset huusivat: »Pois! Pois! Ristiinnaulitse hänet!» Pilatus sanoi heille: »Pitääkö minun ristiinnaulita teidän kuninkaanne?» Mutta ylipapit vastasivat: »Ei meillä ole muuta kuningasta kuin keisari.» 16. Silloin Pilatus heidän vaatimuksestaan luovutti Jeesuksen ristiinnaulittavaksi.

Pilatus joutuu kovaan paineeseen. Hän on puun ja kuoren välissä, ei tiedä kumpi olisi pienempi paha. Hän riskeeraisi oman henkensä, jos häntä syytettäisiin keisarin vastustamisesta. Tässä kohden ylipapitkin tekevät myönnytyksiä uskossaan, sillä todellisilla juutalaisilla ei ole muuta kuningasta kuin Jumala. Nyt, koska he yrittävät itsepintaisesti saada Jeesuksen tuomituksi, he sanovat: ”Ei meillä ole muuta kuningasta kuin keisari”.

Tuomitsenko Pilatuksen ja juutalaiset heidän teoistaan? Vai voisinko itsekin myydä uskoni heikolla hetkellä?

Rukous

Herra, vakuuta minut siitä, mikä on totta ja oikeaa. Auta minua sitten toimimaan sen mukaisesti, jotta minulla voisi olla hyvä omatunto ja suhtautuisin oikealla tavalla lähimmäisiini.