Latauspaikka 5

VIIKON EVÄS 9.3.2020

Rakas Jumala, ole kanssani ja johdata hengelläsi minua tässä hetkessä, kun syvennyn sanaasi. Anna minulle jälleen pelastuksen riemu!

Joh. 19:31-37

31. Silloin oli valmistuspäivä, ja alkava sapatti oli erityisen suuri juhla. Jotta ruumiit eivät jäisi sapatiksi ristille, juutalaiset pyysivät Pilatukselta, että ristiinnaulituilta lyötäisiin sääriluut poikki ja heidät otettaisiin alas. 32. Niinpä sotilaat katkaisivat sääriluut niiltä miehiltä, jotka oli ristiinnaulittu Jeesuksen kanssa, ensin toiselta ja sitten toiselta. 33. Jeesuksen luo tultuaan he huomasivat hänen jo kuolleen eivätkä siksi katkaisseet hänen sääriluitaan. 34. Yksi sotilaista kuitenkin työnsi keihään hänen kylkeensä, ja haavasta vuoti heti verta ja vettä. 35. Se, joka tämän näki, on todistanut siitä, jotta tekin uskoisitte. Hänen todistuksensa on luotettava, ja hän tietää puhuvansa totta. 36. Näin tapahtui, jotta toteutuisi kirjoituksen sana: »Häneltä ei saa rikkoa ainoatakaan luuta.» 37. Toisessa kirjoituksessa taas sanotaan: »He katsovat häneen, jonka ovat lävistäneet.»

Oli pääsiäisjuhlan aika Jerusalemissa. Kaikissa juutalaisperheissä syötiin lammasta ja muisteltiin, miten ensimmäinen pääsiäislammas teurastettiin muinoin Egyptissä. Tuolloin ihmisiä kehotettiin sivelemään ovenpielet teuraslampaan verellä. Veri suojeli heitä kuolemalta, joka kohtasi esikoispoikia kaikissa muissa Egyptin taloissa.

Nyt Jumalan uhrilammas riippui ristillä. Ei ollut sattumaa, että Jeesuksen kuolema tapahtui pääsiäisenä. Seitsemän päivää kestävän pääsiäisjuhlan aikana ihmiset antoivat Jumalalle uhreja. Tänä historiallisena pääsiäisenä Jumala uhrasi oman poikansa. Jumalallinen suunnitelma tuli näin viedyksi loppuun, ja Jeesuksen veri tuli pelastukseksi ihmisille.

Kuolemaasi edeltävänä iltana sinä, Jeesus, sanoit ystävillesi: ”Tämä on minun vereni, joka vuodatetaan teidän puolestanne.” Minä voin nyt ottaa uskossa vastaan vuodatetun veresi ja mielessäni sivellä sillä sydämeni ovenpielet. Lupaukseesi luottaen uskon, että veresi vapauttaa minut.

Rukous

Kaikki kävi juuri niin kuin oli ennalta sanottu, Jeesus. Pienintä yksityiskohtaa myöten. Egyptissä Jumala sanoi, etteivät israelilaiset saa murskata uhrilampaan luita. Samoin ei sinunkaan luitasi rikottu, koska kuolit sen verran nopeasti. Siunattu Herra, tiedät aina, mitä teet. Kaikki asiat ovat sinun hallinnassasi. Auta minua luottamaan siihen myös silloin, kun tilanne tuntuu toivottomalta.