Latauspaikka 24

Viikon eväs 13.2.2017

Kiitä Jeesusta siitä, että hän on näyttänyt sinulle, kuka hän todella on. Kiitä, että hän, Messias, on sinun kanssasi tälläkin hetkellä.

Joh. 2:23-25

”Kun Jeesus oli pääsiäisjuhlan aikaan Jerusalemissa, monet uskoivat häneen nähdessään ne tunnusteot, jotka hän teki. Jeesus sitä vastoin ei uskoutunut heille, koska hän tunsi heidät kaikki. Hän ei tarvinnut kenenkään todistusta ihmisestä, sillä hän tiesi itse, mitä ihmisessä on.”

 

On sekä turvallista että pelottavaa, että Jeesus tuntee meidät jokaisen. Hän tuntee myös kaiken sen, minkä voimme kätkeä toisilta ihmisiltä. Tämä helpottaa hänelle uskoutumista: hän tietää kaiken jo valmiiksi eli en menetä mitään vaikka paljastan hänelle kaiken itsestäni – päinvastoin.

Koska Jeesus tunsi ihmiset, hän piti matalaa profiilia. Toki monet alkoivat uskoa häneen, mutta jos hän tässä tilanteessa olisi sanonut olevansa Jumalan Poika, olisi se aiheuttanut liikaa kuohuntaa. Myöhemmin Johanneksen evankeliumissa näemme, miten tilanne muuttuu väkijoukossa nopeasti epävakaaksi.

Jeesus tuntee sinut läpikotaisin. Uskossa sinä tunnet jotakin Jeesuksesta, muttet kaikkea. Millainen vuorovaikutus teidän välillänne on?

Rukous

Rukoile niiden ihmisryhmien puolesta, joiden kanssa olet tekemisissä. Pyydä, että Jeesus tulisi tunnetuksi heidän joukossaan ja ihmiset voisivat uskoa häneen.