Latauspaikka 4

Viikon eväs 20.2.2017

Kiitä Jumalaa siitä, että saat olla Hänen lapsensa.

Joh. 3:1-5

”Fariseusten joukossa oli Nikodemos-niminen mies, juutalaisten neuvoston jäsen. Hän tuli yöllä Jeesuksen luo ja sanoi: ”Rabbi, me tiedämme, että sinä olet Jumalan lähettämä opettaja. Ei kukaan pysty tekemään sellaisia tunnustekoja kuin sinä, ellei Jumala ole hänen kanssaan.” Jeesus vastasi hänelle: ”Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny uudesti, ylhäältä, hän ei pääse näkemään Jumalan valtakuntaa.” Nikodemos kysyi: ”Miten joku voisi vanhana syntyä? Miten joku voisi mennä takaisin äitinsä kohtuun ja syntyä toisen kerran?” Jeesus vastasi: ”Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja Hengestä, hän ei pääse Jumalan valtakuntaan.”

 

Jeesus koettaa selittää oppineelle juutalaiselle, ettei ihminen itse kykene tekemään itsestään kristittyä. Jumala tekee sen synnyttämällä meidät uudesti Hengellään. Tämä tapahtuu veden ja Hengen avulla kasteessa.

Meidänkään aikanamme ei ole kovin helppoa ymmärtää sellaista, jota ihmisjärki ei pysty selittämään. Pitääkö meidän tosiaan syntyä uudesti voidaksemme elää Jumalan kanssa? Pohdi, miten tämä liittyy syntiinlankeemuksen vaikutukseen. Entä mitä se merkitsee tilanteessa, jossa ei-uskova kuulee Jeesuksesta?

Rukous

Kiitä Jumalaa kasteesta. Kiitä, että Jumalan Henki on sinussa uudestisyntymisen myötä. Rukoile kaikkien niiden puolesta, jotka eivät vielä ole syntyneet vedestä ja Hengestä. Rukoile myös niiden puolesta, jotka ovat syntyneet, mutta sittemmin kuolleet hengellisen ravinnon puutteessa.