Latauspaikka 21

VIIKON EVÄS 30.9.2019

Jumala, Pyhä Henki, auta minua käsittämään Jeesuksen vertausten tarkoitus ja syvällisyys.

Joh. 16:25-30

25»Olen puhunut tästä teille vertauksin. Tulee aika, jolloin en enää käytä vertauksia vaan kerron teille avoimesti kaiken Isästä. 26Sinä päivänä te esitätte pyyntönne minun nimessäni, enkä minä enää sano, että käännyn Isän puoleen teitä auttaakseni. 27Rakastaahan Isä itse teitä, koska te olette rakastaneet minua ja uskoneet, että olen tullut Jumalan luota. 28Isän luota minä olen lähtenyt ja tullut tähän maailmaan, ja nyt minä jätän maailman ja menen takaisin Isän luo.»

29Opetuslapset sanoivat: »Nyt sinä puhut selvin sanoin, et enää vertauksin. 30Me ymmärrämme nyt, että sinä tiedät kaiken eikä sinun tarvitse odottaa, että joku kysyy. Siksi me uskomme, että olet tullut Jumalan luota.»

Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen vuoksi meillä on uskon kautta pääsy suoraan Jumalan luo. Jeesus ei ole kuitenkaan lakannut rukoilemasta puolestamme, sillä olemme jatkuvasti vaarassa langeta ja tarvitsemme vapahtajamme esirukousta (1.Joh.2:1).  Opetuslapset alkavat nyt ymmärtää Jeesuksen puheet hänen taivaallisesta alkuperästään ja Pyhän Hengen tulemisesta, mutta heidän uskonsa on yhä heikko ja käsityksensä puutteellinen, mistä Jeesus varoittaa heitä.

Miten käytät mahdollisuuttasi päästä suoraan taivaan ja maan luojan eteen?

Rukous

Kiitos Jeesus, että kuolemallasi ja ylösnousemuksellasi olet avannut meille tien taivaan ja maan luojan luo.