Latauspaikka 21

VIIKON EVÄS 7.10.2019

Isä Jumala, rukoilen, etten vain kuulisi sanojasi vaan ottaisin ne käyttöön varoituksena ja lohdutuksena.

Joh. 16:31-33

31»Nyt te kyllä uskotte», sanoi Jeesus. 32»Tulee aika – ja se on jo nyt – jolloin te joudutte hajalle, kuka minnekin, ja jätätte minut yksin. Yksin en silti jää, sillä Isä on minun kanssani. 33Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.»

Opetuslapset luulevat nyt uskonsa olevan vahvoilla, mutta Jeesus varoittaa heitä siitä, että he tulevat pian pettämään ja hylkäämään hänet. Samanaikaisesti Jeesus myös vakuuttaa heitä siitä, että hän on voittanut maailman, joten he voivat olla rohkealla mielellä. Tärkeintä on, että he etsivät rauhaa Jeesuksen luota eivätkä maailmasta. Vainot ja vastoinkäymiset, pilkka ja halveksunta saattavat masentaa kristittyjä, mutta myös meidän on tärkeintä etsiä rauhaa Jeesuksen luota. Opetuslapset menettivät rohkeutensa vastoinkäymisissä, mutta saivat uuden rohkeuden tavattuaan ylösnousseen Kristuksen ja otettuaan vastaan Pyhän Hengen. Sen jälkeen he eivät luovuttaneet mistään vastoinkäymisistä huolimatta.

Pohdi, mistä sinä etsit rauhaa ja löydät uutta rohkeutta, kun tunnet olevasi kristittynä lannistunut.

Rukous

Isä Jumala, varjele minut uskossa sinuun, sekä myötätuulessa ja vastoinkäymisissä.