Latauspaikka 10

VIIKON EVÄS 23.9.2019

Taivaallinen Isä, kiitän sinua, että annoit poikasi tulla ihmiseksi ja kärsiä ja kuolla minun puolestani. Kiitos, että eräänä päivänä tulet lähettämään hänet uudelleen maailmaan, ja että sen jälkeen saamme aina olla yhdessä - ilossa, jota kukaan ei voi riistää meiltä.

Joh. 16:22-24

22Tekin tunnette nyt tuskaa, mutta minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää. 23Sinä päivänä te ette kysy minulta mitään. »Totisesti, totisesti: mitä ikinä te pyydätte Isältä minun nimessäni, sen hän antaa teille. 24Tähän asti te ette ole pyytäneet mitään minun nimessäni. Pyytäkää, niin te saatte, ja teidän ilonne on täydellinen.»

Jeesuksen lupaus siitä, että opetuslapset saavat vielä nähdä hänet uudelleen, koskee myös meitä. Ylösnousemuksen jälkeen opetuslapset saavat rukoilla Isää Jeesuksen nimessä. Jeesus on avannut pääsyn Isän luo, mutta voimme varmasti rukoilla myös Jeesusta. Tarkoitus on, että rukoilemme Jeesuksen nimessä ja Jeesuksen tahdon mukaisesti, mutta koska olemme yhä vain ihmisiä, meidän tulee usein rukoiltua omissa nimissämme. Pyhä Henki onneksi auttaa meitä kasvamaan vapahtajamme tuntemisessa. Siten rukouksemme voivat tulla yhä enemmän Jeesuksen tahdon mukaisiksi.

Kirjoita paperille rukous. Yritä arvioida sen perusteella, mitä tiedät Jeesuksesta, onko rukouksesi hänen tahtonsa vai sinun oman tahtosi mukainen.

Rukous

Jumala, Pyhä Henki, opeta minua tuntemaan Jeesus ja hänen tahtonsa yhä paremmin ja paremmin, jotta hänen tahtonsa näkyy myös minun rukouksissani.