Latauspaikka 10

VIIKON EVÄS 16.9.2019

Rakas Isä, anna minun Henkesi avulla ymmärtää ja iloita sanastasi silloinkin, kun sitä on päällisin puolin katsottuna vaikea käsittää tai uskoa.

Joh. 16:16-22

16Vielä vähän aikaa, ettekä te näe minua, taas vähän aikaa, ja te näette minut jälleen.» 17Jotkut opetuslapsista kyselivät toisiltaan: »Mitä hän oikein tarkoittaa sanoessaan: ’Vielä vähän aikaa, ettekä te näe minua, taas vähän aikaa, ja te näette minut jälleen’? Ja mitä hän tarkoittaa, kun sanoo menevänsä Isän luo?» 18»Miksi hän puhuu vähästä ajasta?» he ihmettelivät. »Ei hänen puhettaan ymmärrä.»

19Jeesus huomasi, että heidän teki mieli kysyä häneltä. Hän sanoi heille: »Sekö teitä askarruttaa, että sanoin: ’Vielä vähän aikaa, ettekä te näe minua, taas vähän aikaa, ja te näette minut jälleen’? 20Totisesti, totisesti: te saatte itkeä ja valittaa, mutta maailma iloitsee. Te joudutte murehtimaan, mutta tuskanne muuttuu iloksi. 21Nainen, joka synnyttää, tuntee tuskaa, kun hänen hetkensä koittaa. Mutta kun lapsi on syntynyt, äiti ei enää muista kipujaan vaan iloitsee siitä, että ihminen on syntynyt maailmaan. 22Tekin tunnette nyt tuskaa, mutta minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.»

Opetuslapset olivat kaavailleet, että Jeesuksesta tulisi poliittinen johtaja, joka vapauttaisi Israelin Rooman hallinnasta. Siksi he ovat pettyneitä ja hämmentyneitä, kun Jeesus kertoo jättävänsä heidät. Ensin hän jättää heidät kuollessaan  ristillä. Hänen ylösnousemuksensa täyttää opetuslapset sanoinkuvaamattomalla riemulla.

Viimeisenä päivänä mekin saamme nähdä Jeesuksen ja kokea ennenkuulumatonta iloa (jae 22). Iloitkaamme!

Kuvittele, millaista on saada nähdä Jeesus ja olla aina hänen kanssaan? Millaisia ajatuksia ja tunteita tämä herättää sinussa?

Rukous

Taivaallinen Isä, kiitän sinua, että annoit poikasi tulla ihmiseksi ja kärsiä ja kuolla minun puolestani. Kiitos, että eräänä päivänä tulet lähettämään hänet uudelleen maailmaan, ja että sen jälkeen saamme aina olla yhdessä –  ilossa, jota kukaan ei voi riistää meiltä.