Latauspaikka 20

VIIKON EVÄS 15.10.2018

Pyydät, että saisit olla lujasti ankkuroituna Jumalan rakkauteen, niin että voisit käsittää, kuinka suuri ja syvä se todellisuudessa on.

Joh. 10:32–39

Jeesus sanoi heille: ”Minä olen teidän nähtenne tehnyt monta hyvää tekoa, jotka ovat lähtöisin Isästä. Mikä niistä antaa teille aiheen kivittää minut?” 33 Juutalaiset vastasivat: ”Emme me sinua minkään hyvän teon tähden kivitä, vaan jumalanpilkan tähden. Sinä teet itsesi Jumalaksi, vaikka olet ihminen.”

Jeesus vastasi: ”Eikö teidän laissanne sanota: ’Minä sanoin: te olette jumalia.’? Niitä, jotka saivat Jumalan ilmoituksen, sanotaan siis jumaliksi, eikä pyhiä kirjoituksia voi tehdä tyhjäksi. Isä on minut pyhittänyt ja lähettänyt maailmaan. Kuinka te voitte väittää minun pilkkaavan Jumalaa, kun sanon olevani Jumalan Poika? Jos minä en tee Isäni tekoja, älkää uskoko minua. Mutta jos teen, uskokaa tekojani, vaikka ette minua uskoisikaan. Silloin te opitte ymmärtämään, että Isä on minussa ja minä olen Isässä.”

Juutalaiset yrittivät taas ottaa Jeesuksen kiinni, mutta hän ei jäänyt heidän käsiinsä.

Jeesus pitää tärkeänä sitä, että tajuaisimme että Isä on hänessä ja hän Isässä. Mietityttääkö sinua, miksi Jeesus painottaa tätä? Me keskitymme usein siihen, mitä Jeesus tekee, mutta Jeesus haluaa puhua siitä, kuka hän on.

Puheellaan paimenesta ja tämän päivän tekstissä Jeesus tekee meille selväksi, että on ensiarvoisen tärkeää tietää, kuka hän on. On tärkeää luottaa siihen, kuka hän sanoo olevansa. Jotta voisimme seurata häntä on meidän luotettava siihen, että olemme hänen käsissään. Oman hataran ja hauraan identiteettini kanssa saan ihmetellä sitä, miten Jeesuksen minäkuva on terävä, luja, järkähtämätön ja avara.

Lue teksti hitaasti läpi useamman kerran:
”Isä on minut pyhittänyt ja lähettänyt maailmaan. Jos teen Isäni tekoja, uskokaa tekojani, vaikka ette minua uskoisikaan. Silloin te opitte ymmärtämään, että Isä on minussa ja minä olen Isässä.”

Mitä Jeesus kuiskaa sinulle?
Mihin sanaan tai lauseeseen kompastut?

Rukous

Kiitä tästä mietiskelyhetkestä.
Puhu Jeesukselle siitä, miten toimit asioiden kanssa, joita tässä hetkessä on noussut esiin.