Latauspaikka 19

VIIKON EVÄS 8.10.2018

Kiitä Jumalaa siitä, millainen Hän on – ja siitä, millainen sinä olet!

Joh. 10:27–31

Minun lampaani kuulevat minun ääneni ja minä tunnen ne, ja ne seuraavat minua. Minä annan heille ikuisen elämän. He eivät koskaan joudu hukkaan, eikä kukaan riistä heitä minulta. Isäni, joka on heidät minulle antanut, on suurempi kuin kukaan muu, eikä kukaan voi riistää heitä Isäni kädestä. Minä ja Isä olemme yhtä.” Juutalaiset alkoivat taas kerätä kiviä kivittääkseen Jeesuksen.

Jeesus kuvaa elämäämme maailmassa kuin käsikirjoituksen mukaan. Jokaisen elämässä on jonkinlainen juoni. Tulkitsemme ympärillämme tapahtuvia asioita peruskäsitystemme ja vakaumuksiemme pohjalta. Meillä on taipumus panna merkille juuri ne asiat, jotka vahvistavat meidän vakaumustamme. Uskomme, että maailma on hyvä. Uskomme saavuttavamme onnen rahan, lasten, johonkin ryhmään kuulumisen tai suurten elämysten kautta. Elämämme mallina on uskomus siitä, mikä antaa meille tarkoituksen ja yhteenkuuluvuudentunteen toisten kanssa.

Jeesus tarjoaa meille välineitä, joilla tulkita, ymmärtää ja toimia maailmassa. Kaikki perustuu sille, että seuraamme Jeesusta ja tiedämme, ettei mikään voi riistää meitä hänen kädestään. Toisekseen meidän on oltava liikkeessä, niin että Jeesus ohjaa kulkuamme. Lampaat eivät seiso tarhassa odottamassa iankaikkista elämää. Ne lähtevät tarhasta iankaikkiseen, yltäkylläiseen elämään paimenen jalanjäljissä. Lampaat tietävät kaiken aikaa, että ne ovat Jeesuksen kädessä – Jumalan kädessä.

Millainen on sinun vaelluksesi paimenen kanssa? Miten sinä käytännössä seuraat Jeesusta? Entä miten koet olevasi Jeesuksen kämmenellä?

Rukous

Elämäni on sinun käsissäsi.
Sinun elämäsi sykkii suonissani,
liikuttaa minua.

Opeta minua kuuntelemaan,
ole mukana vaelluksellani,
etten kadota jälkiäsi erämaassa.

Elämäni on sinun käsissäsi.
Vaellukseni kulkee maailmassa.
Kun maa ja taivas kohtaavat,
olen perillä sinun läsnäolossasi.