Latauspaikka 5

VIIKON EVÄS 1.4.2019

Jeesus, osoita minulle rakkautesi tämän päivän vaelluksellani.

Joh. 13:3-11

3Jeesus tiesi, että Isä oli antanut kaiken hänen valtaansa ja että hän oli tullut Jumalan luota ja oli nyt palaamassa hänen luokseen. 4Niinpä hän nousi aterialta, riisui viittansa ja kietoi vyötäisilleen pellavaliinan. 5Sitten hän kaatoi vettä pesuastiaan, rupesi pesemään opetuslasten jalkoja ja kuivasi ne vyötäisillään olevalla liinalla.

6Kun Jeesus tuli Simon Pietarin kohdalle, tämä sanoi: »Herra, sinäkö peset minun jalkani?» 7Jeesus vastasi: »Tätä, minkä nyt teen, sinä et vielä käsitä, mutta myöhemmin sinä sen ymmärrät.» 8Pietari sanoi hänelle: »Sinä et ikinä saa pestä minun jalkojani!» Jeesus vastasi: »Jos minä en pese sinua, ei sinulla ole sijaa minun luonani.» 9Silloin Simon Pietari sanoi: »Herra, älä pese vain jalkojani, pese myös kädet ja pää.» 10Tähän Jeesus vastasi: »Se, joka on kylpenyt, ei tarvitse pesua, hän on jo puhdas. Ja te olette puhtaita, ette kuitenkaan kaikki.» 11Jeesus tiesi, kuka hänet kavaltaisi, ja siksi hän sanoi, etteivät he kaikki olleet puhtaita.

Opetuslapsista tuntui kiusalliselta, että Jeesus alkoi pestä heidän jalkojaan. Tavallisesti jalkojen pesu oli orjien tehtävä, ja Jeesus oli heidän mestarinsa! Hän käyttäytyi yhä merkillisemmin… Jalkojen peseminen oli vertauskuva siitä, miten Jeesus palveli ihmisiä. Vaikka opetuslasten oli vaikea ottaa tätä palvelusta vastaan, heidän oli tehtävä niin: ”Jos minä en pese sinua, sinulla ei ole sijaa minun luonani.”

Annanko Jeesuksen pestä jalkani?

Rukous

Jeesus, teit itsesi kaikkein vähäisimmäksi. Ensin pesit opetuslasten jalat. Pian sen jälkeen teit paljon valtavamman palveluksen kärsimällä ja kuolemalla ristillä. Kiitos rakkaudestasi!