Latauspaikka 8

VIIKON EVÄS 8.4.2019

Rukoile, että Jeesus kirkastaisi sinulle sitä, mitä hän haluaa sanoa tällä hyvin suoralla tekstillä.

Joh. 13: 12-17

12Pestyään heidän jalkansa Jeesus puki viitan ylleen ja asettui taas aterialle. Hän sanoi heille:

»Ymmärrättekö te, mitä teille tein? 13Te puhuttelette minua opettajaksi ja herraksi, ja oikein teette: sehän minä olen. 14Jos nyt minä, teidän herranne ja opettajanne, olen pessyt teidän jalkanne, tulee myös teidän pestä toistenne jalat.15Minä annoin teille esimerkin, jotta tekisitte saman minkä minä tein teille.16Totisesti, totisesti: ei palvelija ole herraansa suurempi eikä lähettiläs lähettäjäänsä suurempi. 17Kun te tämän tiedätte ja myös toimitte sen mukaisesti, te olette autuaat.

Jeesus tekee tässä itsensä alamaiseksi opetuslapsilleen. Hän kehottaa myös meitä toimimaan niin, että pidämme toisia yhtä arvokkaina kuin itseämme. Tämä ei ole helppoa, koska ylpeytemme joutuu haasteelle. Jeesus kuitenkin sanoo, että jos toimimme näin, saamme siunauksen. Tehkäämme siis itsemme toisten palvelijoiksi.

Mieti jotain tuntemaasi ihmistä, joka on mielestäsi sinua heikommalla sosiaalisesti, taloudellisesti tai henkisesti. Päätä tehdä Jeesuksen esimerkin mukaan ja palvele tätä ihmistä jollakin tavalla, vaikkapa laittamalla hänelle ateria tai sanomalla hänelle päivittäin jotain rohkaisevaa.

Rukous

Kiitä Jeesusta siitä, että hän haluaa palvella omia luotujaan. Kiitä siitä esimerkistä, jonka hän on antanut meille seuraajilleen. Pyydä, että ylpeytesi luhistuisi ja sen tilalle tulisi rakkaus lähimmäisiä kohtaan. Ylistä Jumalaa, koska saat olla hänen opetuslapsensa.