Latauspaikka 4

VIIKON EVÄS 4.3.2019

Jeesus, älä anna minun koskaan luopua sinusta. Anna minulle uskoa sinuun.

Joh. 12:37-41

37Vaikka Jeesus oli tehnyt monia tunnustekoja ihmisten nähden, nämä eivät uskoneet häneen. 38Näin kävi toteen profeetta Jesajan sana: – Herra, kuka uskoi meidän sanomamme? Kenelle ilmaistiin Herran käsivarren voima?

39He eivät voineet uskoa, sanoohan Jesaja toisessa kohden: 40– Hän on sokaissut heidän silmänsä ja paaduttanut heidän sydämensä, jotta he eivät silmillään näkisi eivätkä sydämellään ymmärtäisi, jotta he eivät kääntyisi enkä minä parantaisi heitä.

41Näin Jesaja sanoi, koska oli nähnyt Kristuksen kirkkauden; juuri Kristusta hän sanoillaan tarkoitti.

Juutalaiset eivät ymmärtäneet Jeesuksen tunnustekoja. He olivat nähneet hänen tekevän monia suuria ihmeitä, mutta heidän sydämensä oli lukittu, niin että he eivät voineet uskoa. Profeetta Jesaja kirjoitti, että näin tulisi tapahtumaan. On varsin pelottavaa, että Jumala pelastussuunnitelmansa osana paadutti juutalaisten sydämet. Tämä on todellisuus, jonka juutalaiset joutuvat kohtaamaan.

Miten minuun vaikuttaa sanoma Jeesuksen tekemistä tunnusteoista ja ihmeistä?

Rukous

Jeesus, haluan uskoa sinuun! Älä koskaan anna sydämeni paatua.