Pixabay Apple 1633747 1920

VIIKON EVÄS 20.5.2019

Pyydä, että voisit hiljentyä Jeesuksen eteen. Kuuntele sanoja, joita hän puhuu sinulle tänään. Pyydä viisautta ymmärtää niitä ja kestävyyttä elää niiden mukaan.

Joh.14:1-7

1»Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.2Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. 3Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. 4Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.»

5Tuomas sanoi hänelle: »Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?» 6Jeesus vastasi: »Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. 7Jos te tunnette minut, opitte tuntemaan myös minun Isäni. Te tunnette hänet jo nyt, olettehan nähneet hänet.»

Opetuslapset ihmettelevät, miten he voisivat tuntea tien. Jeesus selittää, hän on tie Isän yhteyteen. Jeesus kulkee edellämme ja valmistaa meille tien Isän luo. Hän on ainoa tie ja ainoa totuus Isästä, ja iankaikkinen elämä Isän luona löytyy vain uskosta Jeesukseen. Tämä on haaste meille nykyihmisille. Yhteiskunnassamme totuutta pidetään suhteellisena ja suvaitsevuutta avainasiana. Jeesuksen puhe on kovaa ja suorasukaista. Hänellä on ainoa totuus elämästä. Hän ei kuitenkaan ole rakkaudeton, vaan puhuu meille siksi, että välittää meistä.

Pohdi rauhassa päivän tekstiä. Anna Jeesuksen esittämän totuuden törmätä ympärilläsi oleviin käsityksiin suhteellisesta totuudesta ja moniarvoisuudesta.

Rukous

Rukoile viisautta erottaa valhe totuudesta. Rukoile rakkautta ympärilläsi olevia ihmisiä kohtaan ja rohkeutta puhua heille totuudesta, vaikka se ei olisikaan miellyttävää kuultavaa.