Orjantappura

Viikon eväs 10.4.2017

Jeesus, auta minua näkemään sinut sellaisena kuin sinä todella olet.

Joh. 3:31-36

”Hän, joka tulee ylhäältä, on kaikkien yläpuolella. Joka on maasta, on maan tomua ja puhuu tämän maailman asioista. Hän, joka tulee taivaasta, todistaa siitä, mitä on nähnyt ja kuullut, mutta kukaan ei ota vastaan hänen todistustaan. Joka ottaa hänen todistuksensa vastaan, tunnustaa, että Jumala puhuu totta, sillä hän, jonka Jumala on lähettänyt, puhuu julki Jumalan sanat. Ei Jumala anna Henkeään määrämitalla. Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaiken hänen valtaansa. Sillä, joka uskoo Poikaan, on ikuinen elämä, mutta joka ei tottele Poikaa, se ei pääse näkemään elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen yllään.”

 

Koeta nähdä Jeesus edessäsi. Miten hän piestynä, nöyryytettynä ja nääntyneenä koettaa raahata ristiä, jolle hänet tullaan myöhemmin naulitsemaan. Suurin osa niistä, jotka näkivät Jeesuksen tuona perjantaiaamuna, pitivät häntä heikkona ja voimattomana. Hän ei näyttänyt luottamisen tai seuraamisen arvoiselta. Hän oli häviäjä. Mutta ulkonaisen olemuksen takana oli aivan toinen totuus. Totuus, josta Raamattu käyttää sanaa ilosanoma. Kun Jeesus kamppaili ristin kanssa Jerusalemin kaduilla, hän oli vasta aloittamassa todellista kamppailuaan kuolemaa ja paholaista vastaan. Hän suostui käymään tähän kamppailuun sinun ja minun, meidän ihmisten syntien vuoksi. Ja Jeesus voitti. Mutta nähdäksemme hänet voittajana on meidän katsottava uskon silmin. Omin silmin näemme vain piestyn nasaretilaisen. Silmin, jotka Pyhä Henki antaa, näemme pelastajamme. Antakaamme hänen täyttää meidät tällä totuudella, niin että saamme myös olla osallisina Jeesuksen voitosta.

Rukous

Jeesus, minä uskon tai haluan todellakin uskoa sinuun, mutta välillä mieleni täyttää epäilys. Välillä näen sinut vain nasaretilaisena häviäjänä, välillä taas näen sinut todellisena voittajana. Sinä voitit pahuuden, ja toivon, että voitat pahuuden myös minussa. Minä uskon, auta minua epäuskossani.